Vaar mee met BU op de nieuwe singel

In Nieuws door HB3 Reacties

Het zal ongetwijfeld druk worden op het water, als vandaag de officiële opening achter de rug is. Geen nood, we hebben de singel voor je uitgeprobeerd, alsof hij zo uit de verpakking kwam.

Verbaas je over de enorme transformatie. De autoweg is er als een boze droom ingemonteerd.

En zo is het onder de Stadskamer. Een bijzonder stukje stad. Heel benieuwd hoe het straks uitpakt als het weer somber is. De led-lampjes wat opdraaien, denkt BU. Het enige dat we niet in beeld konden krijgen was de toegang van de straat naar de aanlegsteiger. Daar zat nog een schot voor.Fundering van de zuidwestelijke toren van kasteel Vredenburg.

Licht en uitzicht. Merk op dat er tijdens de foto geen water over het glas stroomde.

Rijnkade, naast de Marga Klompébrug.

Stadskamer waterniveau, zicht naar het zuiden.

360 graden beeld ten behoeve van Google Streetview.

Reacties

 1. W. Knollema

  Al maanden niet meer in de binnenstad, laat staan rondom de werkzaamheden bij de Singel geweest. Wat fijn dat er dan mensen zijn die dit soort verslaglegging doen.
  Zijn er ook drone/luchtbeelden van de singel in aantocht? Dat zou de impressie compleet maken.
  Dank BU voor het doorlopend in beeld brengen, zo maken jullie later deze verandering inzichtelijk voor een volgende generatie.

 2. NBUtrecht

  Mooi dat de singel weer rond is. Ik vraag me nu toch steeds vaker af waarom men in plaats van de toch nog best wel kolossale stadskamer geen volledige knip gemaakt heeft in HC en een mooie ranke brug over het water i.p.v. een glazen doos met een confetti-toren eraan. Desnoods met een hoge overkapping a-la bollendak om de verbinding te markeren. Dat zou het Utrechtse karakter van de singel ter hoogte van HC nog meer in ere herstellen en het geheel veel opener maken dan het nu is. Aan de ene zijde van de singel heb je dan het historische, kleinschalige Utrecht en de andere zijde een brede trapopgang naar het station en de rest van het moderne HC.
  Ach ja, misschien dat de stadskamer over 30 jaar wel weer wordt gedemonteerd om Zocher’s plan nog beter te herstellen…

Reageer