Bouw tramoverkluizing begonnen

In Nieuws door HB2 Reacties

Vandaag werd er een bescheiden bouwstart-moment in acht genomen op de bouwplaats op het Smakkelaarsveld. Je hebt vast al wel gezien hoe het terrein inmiddels vol met machines en containers van Dura Vermeer staat en bovendien de route voor het langzaamverkeer is opgeheven. Met het boren van de palen is begonnen. Het werk duurt nog tot eind van het jaar. In 2021 gaat de bouw van de woningen beginnen. Het water vormt het sluitstuk.

Uit een rondschrijven van het projectteam hebben we wat informatie voor je op een rij gezet.

[begin quote]

Vanaf juni start de daadwerkelijke bouw van de overkluizing:
• Juni t/m augustus: Aanbrengen van de funderingspalen, inclusief de aansluitingen tussen 
funderingspalen en wanden,
• September t/m december: Storten van de wanden van de overkluizing,
• November/december: Bevestigen van prefab balken op de wanden. 
Looproute 
Om de bouwplaats zo goed mogelijk in te richten voor de werkzaamheden, wordt op vrijdag 15 mei de huidige voetgangersdoorsteek op het terrein opgeheven. De Leidseveer/Knipstraat blijft bereikbaar via de bestaande looproutes langs het spoor en via de Vredenburgknoop.

Beperking buitendienststellingen en beperking geluidsoverlast
Om zo weinig mogelijk impact te hebben op het hoogwaardig openbaar vervoer, worden in juni vier weekend buitendienststellingen opgezet. In de buitendienststelling rijdt tijdelijk geen OV via het Smakkelaarsveld. Zodoende wordt ruimte gemaakt voor transporten en werkzaamheden bij de trambaan, en worden bouwwerkzaamheden op deze complexe locatie tijdelijk mogelijk.

In deze buitendienststellingen wordt gedurende de nacht gewerkt, zodat de gevolgen voor het OV-systeem beperkt blijven. Er is in de bouwmethode rekening gehouden met een zo stil mogelijk bouwproces. In plaats van palen te heien wordt de techniek boren ingezet. Tevens is gekozen voor damwanden drukken in plaats van intrillen. Met behulp van deze methode wordt de geluidsbelasting op de omgeving geminimaliseerd.

In de volgende weekenden wordt tijdens nachturen gewerkt: 5 tot 8 juni, 12 tot 15 juni, 19 tot 22 juni en 26 tot 29 juni. Op de volgende dagen wordt indien nodig tijdens nachturen gewerkt: 8 tot 11 juni, 15 tot 18 juni, 22 tot 25 juni en 29 juni tot 2 juli.

Indien u vragen en/of opmerkingen over de bouwplaats en de voortgang van de werkzaamheden of overige zaken heeft, neem dan gerust contact op met het team van Dura Vermeer en Lingotto via bouw@smakkelaarspark.nl. Voor overlast en calamiteiten kunt u tevens bellen met de heer J. de Ridder (06 5359 9545) of de heer R. Van Hees (06 5380 8243). Zij zijn ter plaatse op het bouwterrein.

[einde quote]

Vanwege klachten van omwonenden over geluid wordt het werken in de nacht beperkt, zo hebben we inmiddels geleerd. De werkzaamheden gaan voorspoedig en men verwacht niet vier maar twee weekenden nodig te hebben voor het boren van de palen.

De bouwplaats zoals hij er nu bij ligt:

Reacties

 1. gregg hawes

  Hallo ,

  Ik zie uw website http://www.bouwpututrecht.nl en het is indrukwekkend. Ik vraag me af of advertentie-opties zoals gastpost, advertentie-inhoud beschikbaar zijn op uw site?

  Wat is de prijs als we op uw site willen adverteren?

  Opmerking: het artikel mag geen teken zijn als gesponsord of adverteren.

  Proost
  gregg hawes

 2. GREGG HAWES

  Hallo ,

  Ik zie uw website http://www.bouwpututrecht.nl en het is indrukwekkend. Ik vraag me af of advertentie-opties zoals gastpost, advertentie-inhoud beschikbaar zijn op uw site?

  Wat is de prijs als we op uw site willen adverteren?

  Opmerking: het artikel mag geen teken zijn als gesponsord of adverteren.

  Proost
  GREGG HAWES

Reageer