Voortgang en Lombokplein

In Nieuws, Reportage door HB3 Reacties

Bouwen op het Smakkelaarsveld is eindelijk begonnen. Weliswaar nog niet de woningen, maar wel de voorbereidingen daartoe, de betonnen kap over de trambaan. Funderingspalen liggen klaar. Verder in dit beeldverslag het ontgraven van de singel. Het deel tot aan de Marga Klompébrug is als eerste aan de beurt. Er staan containerbakken om vervuilde grond separaat af te voeren. De openstelling van het water is nog steeds gepland op 12 september a.s., maar dan zonder feestje. Nou ja, kleintje dan.


Verder nog een grote mijlpaal, wat BU betreft: het functionele plan en programma van eisen voor het nieuwe Lombokplein is er eindelijk. Je kunt dit op deze site terugvinden. Je mag er wat van vinden, bovendien. Reageren kan tot 5 juli.

Hier de voortgang. BU vindt het opmerkelijk hoe verschillend er wordt gebouwd aan Central Park en Galaxy. Bij eerstgenoemde takelen ze alles prefab naar boven: kolommen, vloeren, gevels. Vergelijk het gebruik van bekistingen en stempels tussen de twee projecten. Misschien kan een ingewijde lezer ons uitleggen waarom er twee zulke verschillende bouwwijzen bestaan bij twee vergelijkbare projecten.


Hierboven zie je het inrichtingsplan voor de Moreelsehoek. De werkzaamheden zijn in volle gang en zullen tot in het najaar doorgaan.

Reacties

 1. Anoniem

  Mooie voortgangsrapportage. Waarvoor dank. Ik heb maandenlang gedacht dat BU definitief “overleden” was. Ik bedoel dat het kaarsje langzaamaan aan het uitdoven was.

 2. Sander

  Dank voor de update! Blij dat jullie er weer/nog zijn ūüôā
  Ik hoop van harte dat jullie dit de komende jaren blijven doen, gezien de enorme (ver) bouwlust in de stad!

 3. Paul

  BU is niet in slaap gevallen, maar veel projecten worden zogenaamd gefaseerd uitgevoerd. In de praktijk betekent dat, dat er soms een periode niets gebeurt en dat er dan ineens weer veel gebeurt. Ik denk dat aannemers af en toe ook aandacht moeten besteden aan bestaande klanten waar ze regelmatig voor werken zoals bijvoorbeeld woningbouwverenigingen. Dan wordt het project even opgeschoven. Wij v√°n BU verbazen ons er ook over dat af en toe wekenlang niets gebeurt en dan ineens is er weer volle bezetting en schieten we weer vooruit. Het is begrijpelijk dat aannemers vaste klanten te vriend willen houden. BU ligt op de loer en als er wat gebeurt maken we weer foto’s en informeren we jullie. We blijven attent.

Reageer