Broese open

In Nieuws, Reportage door HB5 Reacties

Bij uitzondering een item over een winkel die opent. De omstandigheden zijn dan ook uitzonderlijk en het is ook niet zo maar een plek. Kijk mee bij Broese, die wederom bij de bibliotheek onderdak heeft gevonden. De ingang is op stand, aan de gracht. Corona of niet, klanten weten de zaak weer te vinden. Geef ze’s ongelijk. Het is een warm boekenbad. Oneindig veel uitnodigender en avontuurlijker dan slaafs heen-en-weerklikken op bolpuntkom en trawanten. Ook wel eens fijn om te constateren, in deze rare tijden.

 

Reacties

 1. Utrechter2

  Ziet er mooi uit! Hebben ze toch goed en snel geregeld want ze deden in eerste instantie niet mee.

 2. Henk

  @ Utrechter2: onderhandelingen. De gemeente wilde het gehele pand waar t oude onderkomen van broese verkopen. Maar dan moeten ze er uiteraard wel uit.

  Ik hoop dat door lang te wachten broese een uitstekende korting op de huur in post heeft kunnen bedingen.

  Als de gemeente tonnen aan t hoogt kan geven (vriendjespolitiek) en vele tienduizenden Euro’s aan behoorlijk dubieuze tijdelijke kunstprojecten, dan verdient broese nog veel meer een permanente plek in een stad die ooit hoogopgeleid hoopt te worden.

 3. Herman

  Wat een mooi pan dis dit geworden. Echt een aanwinst voor de stad. Deze zijde (Oudegracht) van het voormalige postkantoor was saai….

 4. Monique

  Hun oude pand was vaak druk en 1,5 mtr afstand houden was er sowieso al lastig. Maar dit voelt ruimer. Groot voordeel…. de bushalte nu nagenoeg voor de deur en het nieuwe onderkomen is dus op alle vlakken een vooruitgang. Ik ben hier zo blij mee!

 5. Danny Kalkhoven

  Inmiddels al twee keer bezocht, het is mooier geworden dan ik had gedacht.
  Ik heb ooit als HTS stagair wat dagen in het gebouw “gewerkt”, op de toenmalige telexcentrale, met uitzicht op de centrale hal via de balustrade. Was een beetje huiverig, met al die bouwactiviteiten aan zo’n imposant gebouw. Nieuwe ingangen maken…
  Maar Broese is mooi geworden, met die combinatie van nieuw en strak, en dan zo’n tussenverdieping (met de kunstboeken) waar de oude muren en doorgangen in ere zijn gehouden. Erg geslaagd. En natuurlijk ontzettend veel boeken 🙂

Reageer