Voortgang

In Nieuws, Reportage door HB6 Reacties

Hier zijn we weer met een beeldverslag van de vorderingen. Het is voor BU niet gebruikelijk om veel aandacht te schenken aan winkels die openen, maar nu willen we er een uitzondering op maken. De opening van Jumbo City is om meerdere redenen markant. Deze supermarkt is landelijk aan een stevige opmars bezig ten koste van nationale grootgrutter AH. Deze vestiging biedt voor het oude V&D-gebouw in ieder geval weer wat toekomstzekerheid, nu wel vaststaat dat de ruimte waar HB zat in kantoren zal worden geconverteerd. Het dakterras zullen we vermoedelijk niet meer bezoeken en de bijzondere ruimtelijkheid van dit bijzondere gebouw ten tijde van V&D zullen we nooit meer ervaren. Maar niet getreurd. Wat erg prettig is dat nu de ruimte voorlangs het gebouw weer een echte wandelstraat is. Het is inmiddels opengesteld en Jumbo heeft daar ook een ingang.

Verder wat avondluchten, de verbouwing van Gildenkwartier uiteraard, de inrichting van de straat en vorderingen van het singelherstel. Central Park, naast het Stadskantoor, is op niveau zes aangeland, gerekend vanaf het forum. Het gebouw zal uiteindelijk net zo hoog worden als zijn buurman. De oplevering van Het Platform is nu inmiddels gaande. De laatste werkzaamheden vinden plaats.

Reacties

 1. Herman

  Wat een mooie en interessante foto’s!
  De Moreelsebrug is wel de plek geworden om de mooiste foto’s te maken.

  De Singelwand aan de stadskant wordt best mooi, muziekcentrum komt er mooi uit en ook stuk voor Jumbo SHV ziet er steeds beter uit. Richting stationskant blijft de aanblik van de Singelwand dramatisch, stuk HC aan die zijde is toch wel heel lelijk….
  Op naar CU2050 om die hele handel tussen singel, Moreelsepark, station en Smakelaarsveld te slopen.

 2. Peter Voortman

  Draken op de passage van de plint,
  beste redactie.

  in eerdere berichten hebben jullie verteld dat de draken van “de Utrecht”terug komen op de plint ter hoogte van de Mediamarkt aan het Smakkelaarsveld.
  Is er al een datum bekend dat de draken geplaatst gaan worden?
  met vriendelijke groet
  Peter Voortman

 3. Michiel

  Mooie foto’s. Wat mij al een tijdje opvalt bij alle nieuwe kademuren en bruggen (en ook de trappen bij Tivoli Vredenburg), is die witte aanslag op de stenen. Bijna geen centimeter zonder witte aanslag. Is dit normaal? Niet te voorkomen? Je zou een bakstenen gebouw toch ook niet zo opleveren? Bij de straatstenen gebeurt het ook niet. Ik snap dat na verloop van tijd zo’n muur niet helemaal schoon blijft, maar die muur bij de Primark/Jumbo City is nu al bijna helemaal wit van de aanslag en die is net gebouwd.

  1. Manduca

   Dat heet uitbloei. Dat komt als de stenen vaak vochtig zijn en veel zouten bevatten. Die komen dan uit de steen (zouten lossen op en drogen op aan het opervlak als het vocht verdampt) en geven een witte uitslag. Vaak is dit weg te schrobben als je niet te lang wacht.
   Het hangt van de soort steen af hoe gevoelig deze hiervoor is.

Reageer