Voortgang met foto’s

In Nieuws, Reportage door HB4 Reacties

We hebben voor je: recente foto’s van het singelherstel, van Het Platform dat bijna klaar is, het plein met herstelwerkzaamheden van een lekkage of iets dergelijks, Smakkelaarshoek en wat hoogte-foto’s. Morgen volgt een oproep aan de lezers van BU. Stay tuned!

Voor de liefhebber ook een recente CU Update.

Toelichting bij de laatste foto: inmiddels is duidelijk dat IEF Capital een deel van de vrijvallende ruimte door het vertrek van Hudson’s Bay gaat bestemmen voor kantoren. In dat scenario blijft de 1e verdieping winkels en de rest erboven kantoren. Daarvoor moet een nieuwe entree worden gebouwd. De vergunningaanvraag loopt.

Reacties

 1. JM

  Die plint blijft toch een weinig fantasievolle ‘sokkel’ voor een nog steeds foeilelijk stadsbeeld uit de jaren ‘70. Ik ben benieuwd wat ze gaan doen met de gebouwen erboven om het geheel nog beetje op te frissen. Misschien veel met verticaal groen werken?

 2. Henk

  @ JM. Die vragen steeds opnieuw stellen wordt een beetje een dood paard blijven slaan. Die discussie is toch al geweest? Hooguit goede isolerende kozijnen, de boel eens schoonspuiten en wellicht wat voegen aanpakken.

  Kijk eens wat het kost aan tijd geld en overlast om een verandering te maken. Vele tienduizenden euro’s per huis. Zeker als je onderhoud groen mee gaat nemen in het kostenplaatje. Discussies van talloze uren met welstand over vergunningen. Architecten. Alle bewoners op één lijn krijgen. Daarna aannemers. Bouw overlast. Binnen beschadigingen tijdens de bouw. Als jij daar zou wonen, zou jij dat aftikken en dat proces inwijken om onbekenden een plezier te doen met de esthetiek van de buitenkant van t huis?? Misschien één of twee bewoners denken er zo over, maar zeker niet iedereen. Aan de verkoopwaarde zie je t nooit terug.

 3. NBUtrecht

  Mooi verslag, bedankt. En inderdaad genoeg gezegd over de gevel boven de nieuwe plint. Schoon spuiten die handel en de rode verticale balkjes een nieuw kleurtje geven en hij kan weer jaren mee!

  ps. Wat doet die opgerolde kabel daar, net boven de lichtreclame van hotel Hampton’s? Verkeerd opgemeten? 😛

  1. HB

   Komt daar wellicht het logo van Crowne Plaza? Die komt in de bovenste drie lagen. Oplevering 1e helft 2020.

Reageer