Slapen en slopen langs de singel

In Nieuws door HB6 Reacties

In deze reportage zetten we de stadsbuitengracht in het zonnetje. En meer in het bijzonder de mogelijkheid om een bed te boeken aan het water. We hadden Karel V natuurlijk al, maar als je als toerist denkt: dat is wat al te gortig voor mijn beurs, dan kun je nu naar Bunk, of wat meer mid-range, naar Hampton. Eerstgenoemde dompelt je onder in een soort natte hipsterdroom, de tweede houdt zich aan een degelijke internationale hotelformule zonder malle fratsen. En over een paar jaar kun je in Inntel, NH en Park Plaza ook aan het water slapen, officieel geen singel, maar goed genoeg. En in Crowne Plaza nog dit jaar, hoog in het Poortgebouw. Iedereen kan overigens nu ook gewoon aan het water slapen. Gewoon overdag, gratis, in het zonnetje. En als je denkt: wat zie ik nu eigenlijk op die foto’s van Bunk? Het is niet makkelijk uit te leggen, ga zelf maar kijken. Daar kun je nu de zinnen bevredigen in een gereformeerde kerk. Verbaas je over de fantasie van de architect terwijl je een biologisch hapje naar binnen werkt. Uiteraard, aan het eind, ook weer de plichtmatige beelden van groot sloop- en breekwerk. Want dat zal ook nog wel even zo voortgaan. Loop je mee vanaf de Weerdsluis?

Reacties

 1. Atse

  Mooie update weer, dank! Die fietsen dan, ook (of eigenlijk juist) als vervent fietser kan ik me daar echt kapot aan ergeren. Ze worden nog net niet midden op straat “geparkeerd”. Ik snap dat het een uitdaging is gegeven de enorme hoeveelheid fietsen, maar van mij mag er veel strenger worden gehandhaafd als er meer duidelijke fietsparkeerplekken en -verboden op straat worden ingericht.

  1. Auteur
   HB

   Rondom de Catharijnebrug zijn meerdere stallingsmogelijkheden. Dat hele gebied mag nu al gehandhaafd worden. Verkeersveiligheid is daar in het geding. Punt is wel dat je het structureel moet doen, dus niet zo nu en dan een actie. Qua stallingopties mag er ook wel wat creatiever worden nagedacht. Voor een fietser is een stevig oog waardoor hij zijn ketting kan doen al genoeg. Waarom altijd van die kostbare en ingewikkelde rekken?

 2. Kees de Mol

  Foto 22 HC – Catharijnesingel Noordzijde voor de entreepartij

  Kan iemand mij uitleggen hoe de bouwers van HC de sloop van de tijdelijke damwand aan gaan pakken?

  Onder de gebogen brug inclusief betonnen vullingen…..

  Of wordt er onder water gesloopt?

Reageer