Een kijkje in Zijdebalen

In Nieuws, Reportage door HB3 Reacties

Het is even stil geweest maar we willen dat goedmaken door een aantal thematische reportages, waarbij we onze eigen opgelegde gebiedsafbaking wat ruimer nemen. Hier volgt de eerste. Zoals je weet wordt er op veel plekken hard gewerkt en een aantal projecten staat op het punt van oplevering. Een daarvan is Zijdebalen. Een plek van on-Utrechts bouwen, waar welstandig en betaalbaar op een opmerkelijke manier in elkaar overvloeien. De laatste fase is bijna klaar, de keukens zijn geplaatst, de heesters staan klaar in bakken, de huisnummers vastgeschroefd, nu is het aan de bewoners om levendigheid te brengen. Aan de hal van Lubro wordt nog gewerkt en ook het uitgraven van de Westerstroom is nog niet voltooid. Het pleintje met het (nog verhuurbare) paviljoen oogt nog wat levenloos, maar misschien komt het door de vakantieperiode en trekt deze openbare ruimte nog bij. Maar ga ook maar’s kijken. We hebben het alvast voor je gedaan. Een opmerkelijk nieuw stuk Utrecht met allure op een plek waar dat historisch niet zo voor de hand ligt.

 

Reacties

 1. Herman

  Wat een mooie wijk wordt dit, goed voorbeeld van bouwen met behoorlijke dichtheid midden in de stad, dat er kwalitatief hoogstaand uitziet.

  OT: Wat goed dat deze site haar vleugels uitslaat, er gebeurd nog genoeg komende tig jaar in de stad wat op deze bijzondere site aandacht verdiend!

 2. Johan

  Eindelijk eens een nieuwbouwproject met variatie en detaillering, goed ingepast in de omgeving, zonder al te kneuterig te worden. Alleen die zandbak is wel erg lelijk, maar goed je kan niet alles hebben.

 3. Sem Saes

  Schitterend. Nou hopen dat het oude Hoog Catharijne ook nog mooi wordt opgeknapt! Het wordt steeds mooier! Uuuuu!

Reageer