Looproute zuid in gebruik

In Nieuws door HB6 Reacties

U roept, wij draaien. Zo ververst BU weken niet, en opeens twee keer op een dag – het moet niet gekker worden. We hebben de nieuwe zuidelijke looproute vanaf het plein in beeld. Actiebeelden van de opening plus actiebeelden van de gebruikers. Eindelijk. (NB de paraplu die de wethouder beschermt tegen ons fraaie voorjaarsweer. Zie ook het vorige item.)

Om dit artikel verder aan te kleden hebben we beeld van de Primark-entree, deze winkel opent ook vandaag. En wat diverse andere opvallende en minder opvallende zaken.

En last but not least: we voorspellen dat de megastalling na oplevering in de prijzen gaat vallen. Al was het alleen maar om de architectuur. Het Stationsgebied kent wel bijzondere vormgeving, maar je moet er een beetje naar op zoek. Kijk hier de zuidelijke ingang van de fietsenstalling. In de detaillering en uitwerking fraaier dan zijn noordelijke broer. En het is nog niet eens af…


Reacties

 1. Martijn

  Mooi! En die geur van verse verf overal in de fietsenstalling… heerlijk.

 2. Henk

  Mooi verslag, en leuke foto ook van de bouwkeet die afgebroken wordt. Nog een jaartje en dan is alles waarlangs de grootste loopstromen gaan wel klaar, inclusief de post, exclusief de planeet. Ok ok, smakkelaarsveld nog.

  Niet dat ik jullie updates wil missen, ik check regelmatig, maar is er eigenlijk een einddatum van het blog?

  1. Auteur
   HB

   Hangt af van wanneer het singelwater weer rondom bevaarbaar is. Ergens 2020? Daarna gaat hij in onderhoudsmodus, tenzij iemand zich geroepen voelt tot continuering met actuele content.
   Tot die tijd foto-updates. We vragen de lezers om informatie en visies te delen via de reactiemogelijkheid.

 3. 3500

  Het zou leuk zijn als BU doorgetrokken wordt naar de bouw van het Beurskwartier.

 4. André Veenbrink

  Voorspelling:
  Er komt een verbinding tussen het Godebaldkwartier en de Moreelsebrug, in de hoek waar AH nu zit.
  Daarmee komt er een eind aan de bezwaren van Klepierre tegen de trappen vanaf de Moreelsebrug naar de perrons.
  Ook een verbinding tussen brug en Platform is dan nog steeds mogelijk.
  Er moet alleen nog even iemand op het idee komen.

 5. Dirk

  Ah ja ‘geopend’. Ik vind de mentaliteit van planningen niet halen en toch de boel opengooien om geen gezichtsverlies te lijden dubieus worden. Dit tweede deel van het stationsplein staat nog vol met bouwmateriaal. Het eerste deel is nog niet eens af (bij deentree van de fietsenstalling/lift staan overal nog houten schotten en is er weinig afgewerkt), waarbij ik het deel bij de ingang mediamarkt buiten beschouwing laat.

  Ook de brug over de catharijnesingl bij het poortgebouw heeft na ingebruikname langer dan een jaar vol met houten steigers en schotten gestaan omdat men de railings en afwerking geen prioriteit vond hebben.

  Wat mij betreft pusht de gemeente alle aannemers om dingen zsm af te ronden. Dit project is nu bijna 10 jaar bezig en waar mogelijk (afgeronde delen) zou het streven moeten zijn om alle rommeligheid zsm op te ruimen.

Reageer