Finale singelherstel

In Nieuws, Reportage door HB6 Reacties

Afgelopen zondag hebben we een wandeling langs en over de bouwplaats van de laatste fase van het singelherstel gemaakt. Gewapend met een camera op een vier meter lange paal konden we de volgende beelden schieten. (Het voordeel van hoogtefotografie, maar dan zonder het gedoe!)
Een paar dingen vielen op. De bouwplaats van BAM, dat tegen Hoog Catharijne aan ligt is door de aannemer verlaten en wordt opgeruimd en ontmanteld. Dit gaat de ruimte vrijmaken voor de bouw van de tweede zogenaamde plaatbrug, aan de zuidelijke kant van de Stadskamer. Ter hoogte van hotel Karel V wordt de spuikoker gesloopt en het gat met zand opgevuld. Op een van de foto’s is een deel van die koker nog te zien, met de oude damwanden. Om alle restanten van deze ondergrondse constructie te kunnen slopen moet er eerst nog het een en ander aan kabels worden opgeruimd en verlegd. Voor het slopen van het laatste deel van de verkeersbak moet sloopbedrijf Vlasman damwanden slaan. De laatste jaren is die bak als opslagterrein gebruikt. De herinrichting van het gebied start medio volgend jaar.
Voordat het water weer stroomt moeten we helaas nog lang wachten: dat is pas eind 2020. Kennelijk heeft het herstel van het kleine stuk tussen Hoog Catharijne en de Marga Klompébrug de meeste tijd nodig.

En omdat we toch met een camera op een paal rondliepen, meteen maar Vredenburgplein bezocht. Laten we eerlijk zijn, de echte held van dit plein blijft toch de magistrale plataan.

Voor de nostalgici onder ons, het plein in 2007:

(Een mooie foto om nog eens te reconstrueren voor metamorfose030.nl…)

Reacties

 1. Utrechter2

  Mooi ook de bebouwing van de Catharijnesingel in beeld gebracht zodat mensen een idee krijgen hoe het er eind 2020 uit gaat zien.

 2. Thomas

  Die fotopanelen op de muur van containers, vrij absurd gezicht..

  Misschien is die muur van containers nodig voor het beperken van de geluidshinder richting de woningen als ze straks de tunnelbak gaan verwijderen?

 3. Herman

  Voormalige V&D pand begint er goed uit te zien, mooi voorbeeld dat duurzaam ook mooi kan zijn.
  Hopelijk doen ze nog wat met die foeilelijke parkeergarage daarnaast.

Reageer