Beeldverslag singel zuid

In Nieuws, Reportage door HB4 Reacties

We hebben twee fotorondjes voor je. Zuidpassage Hoog Catharijne komt er aan, maar nu eerst de werkzaamheden voor de laatste fase van de singelaanleg. Tussen het Willemsviaduct en de oude inlaat van de spuikoker is het nu een drukte van belang. Er wordt gesloopt en gegraven. De fietsenstalling op het viaduct is al enige tijd buiten gebruik en wordt afgevoerd. Eerst wordt een overstort voor het riool gebouwd op basis van de oude spuikoker. Zoals je nog wel weet van het deel Daalsesingel is het herstellen van een paar honderd meter water geen appeltje eitje. Er komt veel bij kijken. Eerst zoals gebruikelijk de ondergrondse infra vernieuwen en een nieuwe plek geven, het beroemde “kabels & leidingen”. Dan worden het viaduct, de wanden van de bak en betonnen funderingen fijngeknepen en getrokken. Vervolgens het slaan van damwanden voor de oevers en het afvoeren van het zand. Misschien is er vervuiling. Archeologen zullen ook ongetwijfeld nog een kijkje willen nemen. Bedenk dat ook het deel tussen HC en Marga Klompébrug nog aangelegd moet worden. Dat kan zodra deze fase van HC klaar is en BAM de bouwplaats kan ontruimen. Voordat alles klaar is en de bootjes varen is het zo Q3 2020. Nog twee jaar dus. Dan is het singelherstel, dat in 2001 begon, voltooid.

In januari schreven we dit lange artikel op BU waarin je alle achtergronden vindt over het laatste stuk singelherstel.

Meer weten over het Utrechtse vaarwater, kijk eens op waterindesingel.nl.

En wat zit (zat) er onder die bult bij Geertebolwerk? Vuilvanger Sterrenbos. Sinds het water nauwelijks meer door de spuikoker stroomde is hij buiten gebruik. En dat is al heel lang.

Reacties

 1. Herman

  Leuk dat er archeologen komen kijken, die gaan bestuderen wat er allemaal in die 40 jaar sinds de Singel is gedempt in de grond is terechtgekomen, moderne geschiedenis……

 2. Henk

  De lange bouwrijd komt ook door de aannemers. De noordelijke plaatbrug kostte een vol jaar om te maken en is na 21 maanden nog steeds niet af. De rand moet nog afgewerkt worden.

 3. Ramon Poulissen

  Henk. Klopt wat betreft de Plaatbrug. Toevallig zijn ze vorige week begonnen met de definitieve afwerking van de rand

 4. Henk

  @ Ramon. Ik was er vandaag toevallig. Fietsen verwijderd, tijdelijke brugleuning verwijderd en hekken geplaatst in 3 weken tijd. Zo duurt het inderdaad wel 2-3 jaar voordat het hele project af is. Die plaatbrug aannemer is niet vooruit te branden.

Reageer