Blikvanger Noordgebouw

In Nieuws, Reportage door HB9 Reacties

Je kunt er niet meer omheen: het Noordgebouw is een van de opvallendste nieuwe verschijningen in het Stationsgebied. Creative Valley noemt de ontwikkelaar het. Dat is het deel dat aan het plein is gelegen, met werkplekken en vergaderfaciliteiten. Het hoteldeel (Inntel), aan de noordzijde, is op hoogte en ook het deel waar de woningen (lofts/studio’s in het lingo van de ontwikkelaar) komen schiet aardig op. Tijdens de dag van de bouw was onze correspondent PV ter plaatse. Niet alleen maakte hij plaatjes van de bouw zelf, met name de omgeving legde hij vast. Het leverde nieuwe perspectieven op bestaande gebouwen en gevels op. De opening is gepland voor januari 2019. Tegen die tijd zullen we gebruik maken van de nieuwe trap naar de Noordertunnel. De oude zal verdwijnen in de bouwplaats van Gildenkwartier. Op het plein komt een nieuwe grote AH-vestiging.

We hebben hier een reeks voor je, aangevuld met beelden genomen vanaf het dak van het paviljoen op het plein en wat rondom de bouwplaats Zuidgebouw/fietsenstalling, waar net een nieuwe kraan verschijnt. Merk op de grote trap tussen busstation/Uithoflijn en het station. Veel kijkplezier. Je eigen waarnemingen omtrent de voortgang graag in de comments.

 

 

Reacties

 1. Martijn

  Mooie plaatjes! Grappig om nog altijd dat ene uithangbordje van de ABN Amro-pinautomaten te zien… die zijn toch vrij snel nadat er een aparte uitstulping voor gemaakt was (alsnog?) verdwenen.

 2. Sytske

  Hallo, dank als altijd weer voor de info en de mooie plaatjes.

  De nieuwe AH, komt die op het stationsplein, dus op zelfde niveau als bv de wagamamma?

 3. JF

  Volgens mij blijft AH op het Godebaldkwartier gewoon open. Geen bericht meegekregen dat het gaat stoppen

  1. Utrechter2

   Ik veronderstelde toen ik er van hoorde, een aantal maanden terug, dat het om een verhuizing zou gaan maar dat bleek niet zo te zijn. Genoeg potentieel voor twee AH’s daar bij het station. Sterker nog de AH bij het Godebaldkwartier komt wat meer perifeer te liggen: geen streekbussen of sneltrams om de hoek via buitenzijde en ook voor het station binnenkant moet je toch een stuk omlopen. Goed te zien als je in Hoog Catharijne de oude patatstraat passeert en dan via het plein de poortjes van het station weer terug op de oude route bent. Bij de Maliebaan zijn ook twee grote AH’s op loopafstand.

 4. Herman

  Mooie foto’s, vooral die van Stationsplein met de zon op zijn hoogste punt waardoor de schaduwen en bollen van het hardebollendank goed zichtbaar zijn.

  Ben benieuwd of AH zijn huidige stekkie in Godebaldkwartier opgeeft. Dat is een hele grote vestiging die qua huur waarschijnlijk stuk goedkoper is dan de andere locatie. Bovendien is het altijd erg druk in de huidige vestiging.

 5. Bashe

  Ik denk dat deze AH eerder concurrentie oplevert met de AH to go’s binnen het station, zeker als die geen opgepimpte prijzen hanteert.

Reageer