Levende stadsplattegrond: Openstreetmap

In Nieuws door HB2 Reacties

Wat doen ze dat toch knap, de vrijwilligers achter Openstreetmap.org. Ze beschrijven de stationsgebiedsituatie met een extreme precisie en actualiteit. Nieuwe looproute over forum? Verwerkt. Sloop NS-stalling Smakkelaarsveld? Verwerkt. Nieuwsgierig naar nieuwe adresaanduidingen en routes in het stationsgebied? Zoek het gewoon op. Bijna alles is bijgewerkt, misschien hier en daar nog wat te doen, zoals het Knoopterrein, maar dat komt vast goed. We hebben de laatste stand van zaken van het stationsgebied voor je hieronder gekopieerd. Beter nog, bekijk het live.

Het product van de bekende reclameboer steekt er treurig bij af:

 

Reacties

  1. Martijn

    We hebben in Nederland het geluk dat de basiskaarten van OpenStreetMap centraal aangeleverd zijn – ik meen zelfs die van de topografische dienst. En omdat er toch een hoop cartografische energie in de maatschappij zit, uit zich dat in enthousiaste updates. Mooi om te zien!

  2. Martijn

    Kleine noot: meerdere lagen bovenop elkaar snap ik in OSM alleen omdat ik weet wat de bedoeling is. Het bollendak, bijvoorbeeld – mooi dat dat ingetekend is, maar heel verhelderend is dat natuurlijk niet…

Reageer