Voortgang

In Nieuws, Reportage door HB5 Reacties

Recente beelden van het nieuwe loopgebied in H&C. Alles wordt in gereedheid gebracht voor het omleggen van de loopstroom door het nieuwe voorzetgebouw aan het Stationsplein. Verder sloop van de installaties van het V&D-gebouw en de bouw van Noordgebouw en de woningen aan de Van Sijpesteijnkade, allemaal van bovenaf gezien. (Dank aan PV.)

Reacties

 1. Ramon

  Mooie serie ! Alles wijst erop dat de route door het voorzetgebouw voor a.s Vrijdag open gaat. Op 1 december gaat de winkel LUSH open in HC en deze zit in het voorzetgebouw.

 2. herman

  wat een mooie en bijzondere foto’s, vooral die vanuit de “lucht”!
  We komen nu in leuke fase, er wordt van alles zichtbaar, na jarenlang gedoe met onzichtbare voorbereidingen gaan we nu echt resultaten zien.

 3. Utrechter2

  Mooie update. En zoals ik bij een ander bericht al aangaf: alle ‘plukken’ ‘vernieuwing’ worden nu meer een geheel als het stationsplein oost opengaat, en dit laatste stukje noordpassage helpt hier enorm aan mee. Het ‘kwartier’ rondom het TivoliVredenburg (met Entreegebouw, Poortgebouw en de Vredenburg) wordt dan verbonden met het ‘stationskwartier’ (OV-terminal, Stadskantoor en WTC in aanbouw). Het Stationsplein Oost zorgt er vanzelfsprekend dan ook voor dat de grote fietsenstalling niet meer op zichzelf staat. En begin volgend jaar zorgen ook het Forum Zuid en de Knoopfietsenstalling (en het Knoopgebouw zelf) ervoor dat de Moreelsebrug en Kinepolis niet meer zo op zichzelf staan.

  1. Utrechter2

   btw: ik vind het er nu ook al goed uit zien. Alleen voor de CU2030-beleving vind ik het leuk als het ook één geheel wordt maar dat is een kwestie van (korte) tijd!

Reageer