Weer een stukje singel

In Nieuws, Reportage door HB13 Reacties

Kijk hoe de bouwbrug bij Vredenburg wordt verwijderd, een fraaie takelklus die gisteren is uitgevoerd. Nu nog de laatste damwanden weg en wat zand afgraven en het begint warempel ergens op te lijken. Wel een beetje doodse hoek zo, met al die harde materialen, de klinkers, grijze natuursteen, het glas en het beton. Hopelijk kan dit najaar de rij van platanen en de manden met waterplanten worden doorgezet. Aan de binnenstadzijde is eigenlijk geen plek voor bomen in de volle grond, want die ontbreekt daar domweg. Wie weet kan de grasoever nog een aardige zitplek worden voor pauzewandelaars. Het is een nieuw stukje stad dat tot leven gewekt moet worden. Anyways, we krijgen er in ieder geval een strook singelwater bij. Waarvan akte.

Singelherstel-fans, dit al gezien: waterindesingel.nl?

En zo was het in 2010:

… en 2011:

Reacties

 1. Utrechter2

  De meeste gezelligheid moet daar van de terrassen komen denk ik zo: de komende maanden (om te beginnen maandag 14 augustus The Barn) staan in het teken van de nodige horeca- en winkelopeningen in het CU2030 gebied. Hopelijk brengt de loop tussen de fietsenstalling Laag Catharijne en de Stadskamer cq. Vredenburg (over de noordelijke Stadskamerbrug) vanaf medio september ook de nodige levendigheid.

 2. henk

  Mooi stukje heren, met de fotos van toen ter illustratie. Hopelijk zijn de resterende damwanden snel weg.

  Is het iemand wel eens opgevallen dat een klein stukje van de stenen aan de standszijde in geel beton lijken te zijn gezet? Zou dat een bewussie zijn? het is wel grappig, een op het oog foutje. Dat mogen ze best zo laten.

 3. herman

  Leuk die serie 2010, 2011, is de rest ook beschikbaar? Levert wel begrip op voor de bouwers en planners, knap dat je vanaf het begin punt de eindsituatie kunt zien en dan al die faseringen kan plannen.

 4. Henk

  Vandaag een vrije dag en liep door de stad. Het is wel tenenkrommend hoe traag er bij de plaatbrug “gewerkt” wordt.

  Voor het laatste restje betonwerker: 2 man waren 15 minuten bezig een kleine plank op te pakken en 3 meter verder neer te leggen en een zaagmachine te pakken. En als lichaamstaal een indicatie is, is dat wel het tempo totdat het af is. Ik hoop voor danels dat de verbouwing van het restaurant nog even duurt, aangezien de puinhoop van de plaatbrug aannemer van wijk voor de deur nog minimaal een maandje blijft liggen.

  Niet normaal dat iemand die gasten wil betalen om in dat tempo te, tja werken is het niet. Treuzelen?

 5. Jens

  Valt mij inderdaad ook op. Opening van dat Franse Cuisine restaurant in september kunnen ze sowieso vergeten, dat wordt minimaal pas wanneer de “-ober” in de maand is.

  Evenals het werk aan de “vijvers” in de stadskamer wat al weken/maanden stil lijkt te liggen (bouwvak daargelaten, maar die is alweer twee weken voorbij). Fijn voor de horeca ondernemers ook.

  Voor wat betreft die trappen langs de Tivoli/Vredenburg-zijde van de singel: gaan die nou doorgetrokken worden tot aan de plaatbrug?

 6. Jens

  Thanks, maar deze render strookt bij de brug vanaf waar je kijkt ook al niet met de werkelijke situatie, en voorzover je het verloop naar de plaatbrug kan zien (allemaal metselwerk?) roept het wel vragen op hoe ze dat nou uiteindelijk gaan doen.. maar goed, in het huidige werktempo zullen we het antwoord in 2029 vanzelf wel een keer te zien krijgen… ?

 7. Henk

  Ik neem mijn woorden terug. Hard gewerkt de laatste week. Wie weet ligt volgende week de bestrating er al helemaal in.

  1. Jens

   Inderdaad, gaat eindelijk weer wat harder. Zag vanmiddag dat de betonnen rand van de brug aan de kant van TivoliVredenburg nu klaar is. Komende week dus metselwerk en bestrating bij het toekomstige restaurant “Danel” voor de deur.

 8. Henk

  Vandaag waren ze de bouwput aan het opruimen. Straatwerkers hebben niet heel veel gedaan deze week. Maar het zou toch af moeten kunnen zijn in n week. Danel gaat vandaag open.

Reageer