Kijkje op de bouwplaatsen

In Nieuws, Reportage door HB10 Reacties

In deze grote fotorepo tref je beelden aan van sloop van de Radboudtraverse, afbouw van de plaatbrug, ruwbouw van het Zuidgebouw en fietsenstalling Knoop, het Knoopverzamelkantoor in afbouw, het werk aan de trambaan, en tenslotte de bouw van het WTC en de ondergrondse garage. Veel plezier. Zie je iets bijzonders of weet je meer, de comments staan uiteraard open om je kennis te delen.

Reacties

 1. fred

  Zo’n CTW-foto is inderdaad iets bijzonders. (Een “C” in spiegelbeeld kon ik niet vinden op mijn toetsenbord.)

 2. herman

  Mooi foto’s en flinke vorderingen!
  Wat opvalt is dat het een bonte mengeling is van best aardige nieuwbouw en foeilelijke jaren 70 ellende zoals Beatrixgebouw, Sypesteyn, Gildenkwartier en andere lelijkheid waarvan het soms maar de vraag is of het snel of überhaupt zal verdwijnen?

  1. Utrechter2

   Leuk dat je er naar vraagt: ik verplaatste me even in mijlpaaljaar 2018 (waarin er heel veel aan Jaarbeurszijde wordt opgeleverd aan WTC, parkeergarage, 1e fase Rijkskantoor De Knoop, De Knoopstalling, en Forum zuid, Woontoren Sypesteynkade, plus een tijdelijk ‘Green House’ = horecagelegenheid tussen Knoop en Rabobank).

   Maar toch moeten er nog twee dingen de pijplijn uitrollen voordat de oude meuk gerestyled cq. uit het zicht is: het visueel dominante Beatrixtheater krijgt een make over… (volgens de latere informatie zal het erg gefaseerd worden uitgevoerd vanwege de belangen van deeleigenaren/deelhuurders)
   http://www.bouwpututrecht.nl/2016/02/02/transformatie-beatrixgebouw/

   Er moet nog een Jaarbeurspleingebouw komen:
   http://cu2030.nl/page/jaarbeurspleingebouw
   De kantorenmarkt is natuurlijk nog niet zo goed hersteld als de woningmarkt:
   http://www.bouwpututrecht.nl/2015/10/02/bestuursrapportage-jaarbeurspleingebouw-a-vertraagd/

   Als deze 2 projecten klaar zijn dan is alles rondom het Jaarbeursplein zelf nieuw. NH-hotel en Sypesteynkantoor liggen grotendeels uit zicht en vanaf het Westplein vind ik het zelfs accebtabel als mooie herinnering aan de architectuur uit de jaren ’70 🙂

 3. Auteur
  HB

  Na nog eens de foto’s te zijn langsgelopen valt op dat de enorme poster op het Beatrixgebouw is verdwenen. (Wat was het ook alweer? Ik weet nog wel dat ik hem saai, op het randje van lelijk vond.) Dat roept de vraag op: welk bedrijf heeft het recht om zo langdurig en zo groot een commerciële mededeling op een gevel te hangen? De reclameregels voor bedrijven en winkels zijn streng. Iets is al gauw te groot of te opvallend. Voor deze musical-aankondigingen lijkt dit niet te gelden. Dat is jammer. De posters zijn buitensporig van omvang en bepalen mede de uitstraling van het plein, zolang een productie draait. En dat is nogal lang, want heel NL moet aan de musical. De vergunningverstrekker mag zich wel wat strenger opstellen. Of zit ik nu te miepen om niks?

 4. Ramon

  HB,
  Het was de Bodygaurd en binnenkort zal er een poster hangen voor de nieuwe Musical over Gloria Estefan.
  Persoonlijk vind ik het wel bij een musical theater horen zo’n groot doek. Bovendien fleurt het het Beatrixgebouw een beetje op, en dat kan nooit kwaad.

 5. herman

  In Beatrixgebouw draaide de musical “The Bodyguard”, lijkt me logisch om de poster weg te halen nu die musical gestopt is. In najaar zal er wel een nieuwe musical komen en zal er vast ook een nieuwe poster komen. En inderdaad vd Ende/Verlinden en alles daarom heen zal niet rusten voor we bereid zijn een kaartje te kopen.

  Overigens vond ik die poster het supersaaie gebouw wel wat opleuken…

 6. Carel

  moooi hoor allemaal
  maar af en toe bekruipt mij het gevoel, dat alle grote ruimten die er waren vol moeten komen met gebouwen en nog meer hoogbouw

 7. Anoniem

  Heerlijk om dit alles te volgen, Utrecht is heel goed bezig en zet prachtige projecten op. Behalve het WTC. de facade van dat gebouw, het zwart met die spiegelstrips, is zo out-dated en past totaal niet bij het nieuwe stadskantoor. heel erg jammer is dat. maar goed, is nu een beetje laat 😉
  ik ben heel benieuwd naar het nieuwe deel bij de jaarbeurs, dat met alle plannen rondom het merwedekanaal maken deze kant van het centrum echt veel waardevoller. deze ontwikkelingen maken utrecht nog leuker wonen dan het al is.

Reageer