Sneak preview fietsenstalling Stationsplein

In Nieuws, Reportage door HB9 Reacties

Zo maagdelijk zul je hem nooit meer zien, onze nieuwe wereldkampioen fietsen stallen. Spic & span, opgeruimd, alles werkend. Nou ja, op een druppeltje uit het plafond en een gesprongen ruit na. En wat een magnifieke slagorde OV-fietsen. Bekijk de foto’s en wees onder de indruk. Vanaf aanstaande maandag 7 augustus is de eerste fase van de stalling in bedrijf voor zesduizend rijwielen. Dan kan eindelijk de OV-baan over het Smakkelaarsveld worden aangelegd. Dat gebied verkeert al bijna tien jaar in staat van rommelige tijdelijkheid.

 

Reacties

 1. Jens

  Dat rood in die kolommen in de laatste foto’s zie je volgens mij alleen vanaf deze kant, omdat je tegen de fietsrichting in kijkt. Volgens mij zijn de “achterkantjes” (vanaf hier gezien) van deze kolommen voorzien van een groene strip. Klopt dat?

 2. Auteur
  HB

  Da’s een goeie! Rob?
  Het lijkt idd zo te zijn, als je de een na laatste foto bekijkt. Esthetisch én functioneel, wat willen we nog meer.

  1. Jens

   Ha! Dat vond ik inderdaad dus een van de vele geniale details in de nieuwe stalling. Heb al vaker gezegd: niet alleen de grootste, maar ook zeker de mooiste fietsenstalling ter wereld.

  2. FD

   Gebruikers begrijpen die kleurstelling niet en zeker niet waar die voor staat.
   De kleurenblinden al helemaal niet.
   Tekentafel gedoe

   1. Michiel

    Nou ja, er staan ook nog pijlen op de paden en als je gewoon rechts houdt zit je altijd aan de goede kant toch? Kleurenblind of niet. Dat niet álle gebruikers deze extra kleurensignalering zullen begrijpen maakt het ook weer niet overbodig of onnodig.

 3. Rob van der Lingen

  Over die OV-fietsen, er zou vandaag nog een lading van 120 fietsen komen, waarmee ze op een totaal van 720 OV-fietsen komen. Een spectaculair aantal. Welke leverancier heeft ze geleverd?

Reageer