Bouw en sloop

In Nieuws, Reportage door HB16 Reacties

We hebben (inside) beeld van de sloop van de traverse en bouw van het voorzetgebouw van HC op het plein. Verder plaatsen van de laatste kolom op het plein en bouw van de Jaarbeurspleingarage en het WTC. Veel plezier.

 

 

Reacties

 1. henk

  Chapeau! Zo mogen jullie met de huidige bouwsnelheid om de week wel een rapportage maken. 😉

 2. Henk

  Ik keek vandaag bij de steigers en zag dikke groene stalen balken horizontaal geplaatst. Dat doet denken aan een onderdoorgang. Wie het weet mag het zeggen. Ik kan het fout hebben, ze stonden op een dusdanige plaats dat het lijkt dat eerst een deel van het hijsgat van stationsplein oost dicht moet om daarheen te kunnen lopen. Maar als alle delen van het dak boven zijn en de geveldelen van het voorzetgebouw kan het misschien ook wel dicht.

  Tijd zal het leren.

  Wat ook opvalt is dat sommige ijzeren balken van het platform een roestlaag hebben terwijl de meeste een coating hebben. Zijn die roestige balken tijdelijk om de constructie te kunnen maken?

  1. Auteur
   HB

   De wens is om het horeca-paviljoen bereikbaar te maken, nog voordat het dak klaar is en voordat de nieuwe route over het plein naar het entreegebouw in gebruik gaat. Zag je deze balken naast of bij het paviljoen?

   1. Utrechter2

    Klinkt logisch: anders is het steigerbos in het ergste geval pas tussen november en februari weg. Dat scheelt toch bijna een half jaar omzet van o.a. Vapiano. De bouwtechnische aanwijzingen zullen hopelijk inderdaad een antwoord geven.

    Btw: komt Five Guys nu ook in het Paviljoen te zitten?

  2. Manduca

   Die roestige verticale balken worden waarschijnlijk in beton gestort en de schuin geplaatste zijn tijdelijke ondersteuning.

  3. Manduca

   Die dikke groene balken zijn om het daar onderliggende trappenhuis met glazen kap te overkluizen. Op de glazen kap kun je natuurlijk geen steigers plaatsen.

 3. herman

  Mooie serie hoor!
  Dank voor de zoveelste update waar we toch regelmatig iets te zien krijgen dat normaal verborgen is..

  Eigenlijk is BU een soort RTL Boulevard voor bouwnerds 🙂

 4. Carel

  leuk hoor
  vraag me alleen af en mss wel gemist, waarom naast het Stadskantoor weer een hoog gebouw moet komen….

 5. Pim

  Mooie beelden weer! Heeft iemand enig idee wanneer de brug voor het poortgebouw opengaat? Komt er daar dan een officiële oversteek over de weg? Dank.

  1. Utrechter2

   De brug is nu half open (waarschijnlijk sinds 21 juli). Op een ander forum heeft iemand gisteren een foto geplaatst van de twee draaideuren bij de stadskamer (er stond nog twee hekjes voor beide toegangen). De balustrade moet nog helemaal afgewerkt worden. Zolang de toegang bij de stadskamer niet open is heeft de brug geen functie.

   Medio september gaat de oversteek open: dan hebben mensen vanuit de U-stal Catharijnesingel een snelle oversteek naar HC, en ietsje verder, naar het Vredenburg: een goede aanvulling op de drukke fietsenstalling onder ‘De Vredenburg’ waarvan de rijen soms tot bovenaan de straat reiken.

Reageer