Grote weekend fotorepo

In Nieuws, Reportage door HB2 Reacties

Zo’n surrealistische wegomleiding, dat kan ook alleen maar hier. Vergaap je aan de krochten van HC, speciaal extra verlicht zodat je er ’s nachts ook nog doorheen durft. De fietsers rijden er alsof ze nooit anders gedaan hebben. Dat is de and not a single fuck was given that day-mentaliteit van de Utrechtse fietser na tien jaar stationsgebied. Bedenk dat deze expeditietunnel ooit een gewone straat was met gezinnen in herenhuizen, de Stationsdwarsstraat. Onvoorstelbaar, niet? Deze en andere beelden van bouwplaats HC in onze weekend fotorepo.

Beelden van bouwplaats Het Platform met het tram/busstation. Je kunt daarvan de contouren al een beetje zien.

En wat beelden van de plaatbrug in wording bij het Poortgebouw en de wegreconstructies:

Tenslotte beelden van het Smakkelaarsveld met zicht op de nieuwe stalling Stationsplein. Men is daar druk met bestraten voor de opening op 7 augustus a.s.

Reacties

 1. herman

  Mooie foto’s!

  Inderdaad heel bijzonder om door die gore krochten te fietsen, voelt enerzijds niet fijn, maar anderzijds is er op de ietwat vieze zucht en het rare idee niets aan de hand.

  De looproute is ook bijzonder, blijkbaar komen er nog meer omleidingen als je al die houten paden met leuningen ziet.

 2. Henk

  Zo goor is het toch niet? Ik ken wel lelijkere plekken. Ik zie geen afval, geen achterstallig onderhoud of andere tekenen van verloedering. Het is gewoon een functionele bevoorradingsplaats. Dat rare geurtje komt vast omdat boele daar achter de wanden en deuren overal aan het slopen en renoveren is. Coatings en wat al niet.

  Die hebben trouwens flink last van deze route. Het is heel moeilijk voor boele om de bouwplaats zo te bereiken met materialen.

Reageer