The Green House

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

Tussen de opgepimpte Knoop en de Rabobank is een strook grond vrij waar vroeger een waterpartij was dat de Generaal Knoopkazerne een slotgracht-achtige allure moest geven. Die ruimte zal de komende vijftien jaar gebruikt worden door The Green House.
The Green House is een herbruikbaar paviljoen dat een showcase gaat bieden voor duurzame oplossingen en circulariteit op het gebied van werken en horeca. Het is een initiatief van Strukton, Facilicom, Ballast Nedam en Albron. De bouw begint in september en moet binnen een maand of drie klaar zijn zodat voorjaar 2018 deze horeca- en ontmoetingsplek haar deuren kan openen. Bij de bouw wordt gebruik gemaakt van prefab-elementen en hergebruikt materiaal, zoals de oude gevelbekleding van de Knoopkazerne. De bedoeling is dat het gebouw na vijftien jaar naar een nieuwe locatie verhuist zodat de grond vrijkomt voor hoogbouw-herontwikkeling, mogelijk woningen.
Het paviljoen maakt onderdeel uit van de vernieuwing van het Knoopterrein, dat onder regie van het Rijksvastgoedbedrijf plaatsvindt. Het ontwerp is van Cepezed projects. De kennis en ervaring die is opgedaan bij de ontwikkeling van de Tijdelijke Rechtbank Amsterdam wordt hierbij ingezet.

We hebben deze promo-video gevonden:

Reageer