Van Rossem en het referendum

In Nieuws door HB3 Reacties

Heb je het gemist, dan alsnog en alsook via BU: “Van Rossem vertelt” op RTV Utrecht in het teken van vijftien jaar stationsgebiedveranderingen sinds het (bindend) referendum van 2002. Wordt visie A gebouwd, ja dan nee, dat lijkt zelfs in 2017 nog een grote kwestie te zijn. Voor BU is het niet zo relevant meer. Gedane zaken, vooruit met de geit. Voor menige seniore Utrechter en HC-hater is het nog steeds een bron van ergerlijke verwondering. We hebben geen embed, daarom deze link. Maarten van Rossem is in gesprek met Siert de Vos, die vanuit de gemeente het programma en de projecten van haver tot gort kent.

Reacties

 1. Utrechter2

  Hoog Catharijne vind het echter heel belangrijk dat de gemeente zich aan de afspraken houdt en dwingt dat ook af. Van Schie van de VVD verdedigt ook dat de overheid, naar HC toe, betrouwbaar moet zijn. Ondanks dat omstandigheden in de wereld veranderen.

 2. Johan

  Als het referendum boven de 30% opkomst inderdaad bindend was. Dan snap ik niet hoe de gemeente er toch onderuit kan om het Westplein te ondertunnelen.

  1. Koen

   Omdat het niet écht bindend was. Dit referendum was een zogeheten raadplegend referendum (zie: https://www.utrecht.nl/bestuur-en-organisatie/initiatief-en-invloed/referendum/raadplegend-referendum/). De gemeenteraad heeft echter destijds wel aangegeven de uitslag als bindend te beschouwen. Ik vermoed dat de gemeenteraad met zichzelf in het reine blijft door de nadruk te blijven leggen op uitvoering van de visie zelf, niet van de voorbeelden van die visie – zoals een Westpleintunnel.

Reageer