Nieuw HC morgen in gebruik

In Nieuws door HB3 Reacties

Tegen de trend in bouwt Hoog Catharijne door aan zijn nieuwe premium brand walhalla. Morgen weer een mijlpaal: het Entreegebouw met de North Mile gaat in gebruik. In alle vroegte worden de routes omgelegd. Aan het Vredenburg gaan nieuwe deuren open. Tegelijkertijd wordt de oude passage gesloten. Die passage was al gedeeltelijk ontmanteld. Bij het oude V&D was het een doodse boel geworden. Het verdwijnen zal weinig bezoekers beroeren, ook al zal hier en daar iemand een sentimenteel ogenblik beleven. Voor veel winkeliers ligt dat uiteraard anders.
Een paar weken geleden konden we het al aan je verklappen dat men mikte op opening op woensdag 5 april. Hoog Catharijne bleef er echter vaag over doen, tot de brandweer 1 april toestemming gaf om door te gaan.
Om 6.00 uur zal de Radboudtraverse met verrijdbare schermen worden afgesloten. In de loop van de dag wordt de afscherming vervangen door een houten wand. De bouwwand bij C&A is afgelopen zondag al verwijderd en door schermen vervangen. Beveiligers controleren of je een goede reden hebt om er langs te mogen gaan.
Hoog Catharijne zal wel wat aandacht schenken aan de ingebruikstelling van het nieuwe complex, een groot feest wordt het echter niet. Daarvoor is er nog teveel in transitie.
We gaan vandaag en morgen wat foto’s schieten van de oude en de nieuwe situatie. Wil je daarbij helpen, stuur dan materiaal op. Ondertussen hebben we twee leuke  filmpjes voor je. De eerste is van een bij ons onbekende life hacker die de file bij het Poortgebouw omzeilt via de ‘parallelbaan’. De andere is een gouwe ouwe die we in 2007 met tape-camera schoten van een zondagse wandeling van Vredenburg naar Jaarbeursplein. (Excuus voor de resolutie.) Veel plezier!

Beelden geschoten eind van de dag:

Reacties

 1. Gerjag

  Wat een prachtige klassieker uit 2007! Het had toch allemaal ook wel weer haar eigen charme allemaal. En dan staat het taxi-platform hier nog niet eens op!

  1. Utrechter2

   Schitterend filmpje inderdaad. Er is ook een versie waarbij ze teruglopen (van Jaarbeursplein naar Vredenburg) en daar zijn ze heel even het taxiplatform op geweest!

   Heel goed dat ze in 2007 er aan dachten om dit soort dingen op video te zetten. Nu zouden ze rijkelijk te laat geweest zijn.

Reageer