Tien jaar

In BU service, Nieuws door HB17 Reacties

Yep, zo oud is bouwpututrecht.nl alweer. De teller staat op 2400 artikelen en 7500 reacties. Begonnen als een Blogger-site in maart 2007, toen de kraam van Victor Consael van het Vredenburg verdween. Toen het gedoe om een broedende ekster. Je weet het misschien nog wel. Enfin, een mensenleven geleden lijkt het wel. BU houdt het langer vol dan we dachten en planden. Langer dan menige nieuwsbron in deze stad. It’s a dirty job that you can’t stop. Zoiets dus. Laten we duimen dat BU nog tot 2019 blijft, zodat fase 1 min of meer volledig is gevolgd. Totdat het water van de Weerdsingel helemaal tot het Geertebolwerk klotst. Je kunt daarmee helpen door te reageren, te informeren, beeldmateriaal en tips aan te leveren en natuurlijk ook door te doneren. Samen redden we dat wel.

Redactie BU

PS. Een raadplaat voor je. Weet jij wat dit is en waar het zich bevindt?

Reacties

 1. eva

  Grof vuil verwijderaar om het grachtwater “schoon” te houden. Werkt automatisch als ie nog werkt.

  1. Auteur
   HB

   Helemaal goed, Eva. Een vuilvanger. Is lang geleden al buiten gebruik gesteld want er was te weinig vuil om te vangen. Deels omdat er minder drijfvuil was, maar ook omdat er nauwelijks stroming was ondanks de spuikoker. De ruimte is niet officieel toegankelijk, maar toen wij er gingen kijken was het nogal simpel om er binnen te geraken. Bij de reconstructie van de zuidelijke singel zal Sterrenbos verdwijnen, evenals een groot deel van de aanplant er omheen. De foto is van Rob.

 2. Medewerkers Stationsgebied

  Beste BU’ers,

  10 jaar tomeloze inzet om de ontwikkelingen in het Stationsgebied bij te houden.
  Jullie bijdragen al die jaren op hoog niveau. Evenwichtige analyses en actueel.
  Dit alles door de gedreven initiatiefnemer, Herbert Boland.
  Super dat je er voorlopig nog mee doorgaat. Uiteindelijk is jouw site een schat aan informatie voor nu en in de toekomst.
  Langs deze weg: Herbert , grote waardering en respect.

 3. R

  Die raad het plaatje-foto: zit dat ding niet ter hoogte van Hotel Karel de 5e, in het laatste stuk gracht wat nog opnieuw moet worden opengegraven? Wel goed weggewerkt in de vormen van het parkje. Veel mensen zullen niet door hebben dat daar een complete eengezinswoning in de grond zit. 🙂

 4. Anoniem

  Een schitterende site, wat mij betreft tot 2030! Heel erg bedankt voor alles bis jetzt!

 5. Robert Dorsman

  Woon er nu al jaren in de buurt, en kom er met m’n jongens op weg naar school of naar het station meerdere malen per week overheen, maar nooit geweten hoe die spuikoker er vanbinnen uitziet! Eindelijk! De spuikoker met daarboven het “beboomde heuveltje” zal na zo’n vijfenveertig jaar dus ook verdwijnen. Dan zullen we voortaan over de Bartholomeusbrug moeten oversteken, of vie de Marga Klompébrug . Het beboomde heuveltje is door vandalisme erg aangetast trouwens. We zijn er niet rouwig om dat het verdwijnt.
  Ben Nijssen schreef trouwens in 2007 het volgende in de Binnenstadskrant: “De schatting is dat de singel in 2015 klaar is. Wanneer er precies gestart zal worden is nog niet bekend.” We zijn inmiddels tien jaar verder. Nu maar hopen dat het laatste stukje vlak voor ons huis in 2018 (misschien iets later?) zal zijn doorgetrokken en de situatie zoals die honderden jaren heeft bestaan weer in ere is hersteld.

  Hulde nog voor de uitstekende informatie op de site !

Reageer