Anti-sloop Croeselaan roert zich

In Dossier, Nieuws door HB3 Reacties

Het is de tijd, denkt BU. Hij klinkt als boze witte man en gaat er met gestrekt been in, het twitteraccount van Burger Comité Croeselaan. De mogelijke sloop van de huizen aan de Croeselaan wordt gekoppeld aan het verdwijnen van de Croeselaan en de teloorgang van de cultuur van de gehele stad. Dat is nogal een claim. Als we het goed begrijpen is het Comité voor behoud van woningen én tegen hoogbouw op het Jaarbeursterrein. De twitteraar is creatief en zoekt de grens:

eigenbaksteneneerst

Of gaat er overheen:
pasopd66

Maar, de discussie over het structuurplan is nog niet eens goed begonnen. Het besluit zal op zijn vroegst zomer 2017 genomen worden.

jansenantwoordt
BU staat sympathiek tegenover behoud van bestaande woningen, vanuit het principe dat alles wortelt in het verleden en dat het verleden je definieert en dat het een gebied extra kleur en karakter geeft. Door aan de westzijde nagenoeg alle bestaande structuren te slopen neemt de gemeente grote risico’s. De nieuwe Sijpesteijnkade zal de proof of the pudding worden. Gelukkig kan het ook anders, kijk naar het behoud van de hovenierswoning aan de Van Zijstweg, dat nu toch gelukt lijkt te zijn.

Maar tegen hoogbouw zijn in een stad die – om een groot aantal redenen – volop bezig is met hoger bouwen klinkt als een verloren strijd. Geheimtipps van BU: Kom met argumenten waaruit blijkt dat behoud beter is. Teken zelf een plan. En probeer een andere toon. En in hemelsnaam, nooit meer een referendum.

referendum

Reacties

Reageer