Grote fotorepo west

In Nieuws, Reportage door HB11 Reacties

Vorige week hebben we een rondje gelopen aan de westzijde, langs de bioscoop, de Croeselaan, de Mineurslaan en het Westplein. Strakke zon, flinke contrasten, maar je krijgt wel een aardig beeld hoe de werkzaamheden vorderen. Of voorlopig klaar zijn, zoals onder de fly-over langs de Sijp. De afwerking daarvan is zeer geslaagd en het hotel ligt niet zo geïsoleerd als men vreesde toen het bestemmingsplan werd aangevochten. Met de komst van het doorlopende water (ooit), een goede ruimtelijke inrichting en de aanleg van het Lombokplein (wie weet) kan dat hoekje nog best wat worden. Verder valt op dat de bioscoop een groenachtige gevelafwerking krijgt. Beduidend minder vrolijk dan het geel van de impressies. Of komt er nog een schilder aan te pas?

 

Reacties

 1. WP

  Mooie fotorepo!

  Maar de bios is toch echt niet groen. In mijn ogen grauw geel. Persoonlijk vind ik het zelfs beter dan op de impressie. Dat vond ik te geel…

 2. BasHe

  De bioscoop heeft nu de kleur van isolatieschuim, ik ging er van uit dat er nog een laag omheen geplakt zou worden…

  1. Auteur
   HB

   Check de foto. Constructie is staal, daaroverheen glaswol (geel), afwerking is met deze (onbestemd gekleurde) profielplaat.

   1. BasHe

    Ik dacht dat er over de profielplaat nog een laag zou komen, maar ik zie op de plannen nu dat het inderdaad de buitenste laag is. Ik hoop wel dat het niet deze kleur blijft. Doet me denken aan de sleetse noppenmatrassen waarmee we vroeger gingen kamperen.

  1. BasHe

   Ben er net even langs gefietst, de kleur is als op de foto. Zeker in vergelijk met het het heldere geel van de plannen houd ik het toch op groen.

 3. Berend

  Zonweringen en vlaggen op het Beatrixgebouw zijn zeer karakteristiek en eigenlijk best mooi. Hoop dat deze ook na de verbouwing zullen blijven.

 4. Erwin

  De bioscoop mag ook wel een betere bouwmanager in de arm nemen: die grauwgele platen zitten allemaal gebobbeld, met naden en oneffenheden. Zie je vooral in de schaduwwerking.

 5. Remco

  Hotel komt nog veel geisoleerder te liggen. De busbrug is niet de laatste brug. Er komt ook nog een autobrug en een fietsersbrug. Westplein is sowieso verloren. Het was, is en zal altijd een transitgebied blijven, de goede bedoelingen van buurtbewoners ten spijt. Dat is helaas de consequentie van het afblazen van een tunnel. En daarmee ligt het hotel helaas niet aan een mooi Westplein, maar aan een doorgaansroute. Zeer jammer dat ze niet op tijd naar de Raad van State zijn gestapt destijds.

 6. Remco

  Ik gok dat de lelijke zijkant van de bioscoop zal worden opgeluisterd met larger-than-life filmposters.

Reageer