Start bouw bergbezinkbassin Rijnkade

In Nieuws door HB2 Reacties

Niet zo sexy nieuws, maar niettemin interessant om te begrijpen hoe ingewikkeld de ondergrondse infra functioneert. Zojuist is de bouw begonnen van een bergbezinkbassin van 1600 kubieke meter bij de Rijnkade. (Dat zijn honderd kleine familiezwembaden bij elkaar.) Het wordt gerealiseerd pal voor het kantoor van SHV, naast de Marga Klompébrug. Het dient als buffer voor de riolering om regenwater op te vangen, anders zou deze direct op de singel lozen. Een paar keer per jaar (en steeds vaker en harder) regent het zoveel tegelijk dat de rioleringen het niet op tijd kunnen afvoeren. Zo is er ook in de buitenbocht van de nieuwe singel bij Paardenveld een overstort aangelegd, geheel onzichtbaar onder de ronde rand. Als een overstort in werking treedt, komt er vuil water  op het oppervlaktewater. Gelukkig is het sterk verdund.

Aannemer

Het werk wordt uitgevoerd door Van der Steen, die onder andere ook een deel van de oude spuikoker bij het Willemsplantsoen tot bergbezinkbassin moet ombouwen. Deze bassins worden met het riool tot één werkend systeem opgeleverd. Bij het werk hoort ook de bouw van negentig meter kademuur langs de vernieuwde Rijnkade. Het werk moet augustus 2017 zijn voltooid. Tijdens de werkzaamheden blijven P6, SHV en het HC-bouwterrein toegankelijk.

Voor wie er meer van wil weten kan Tenderned raadplegen. Zodra we foto’s vinden van de locatie naast de bouwketen van BAM voegen we deze toe.

Reacties

Reageer