Mijlpaal: P5 in gebruik

In Nieuws door HB7 Reacties

Voor veel mensen zit vandaag de vakantie er weer op. Voor parkeergarage P5, de ruim 1272 plaatsen onder het water en onder Vredenburg, begint P5-verwijzingvandaag het werk. De garage zou eerder al in de loop van juni openen, toen werd het “in de zomer” en nu is hij stilletjes in gebruik gesteld, zonder plichtplegingen. Of ook niet-parkeerders naar beneden kunnen om de kasteelresten te bekijken, weten we niet. Misschien kan iemand eens een kijkje nemen. Ook interessant om te zien is of automobilisten deze nieuwe garage weten te vinden en prefereren boven bijvoorbeeld de garages onder HC en Rijnkade. De garage is, net als de overige, in exploitatie bij Interparking en telt 1184 vrije plaatsen. De overige zijn voor onder andere bewoners gereserveerd.

Bekijk de garage met een dronefilmpje van BAM-uitvoerder Robin Kroesen.

P5 is een relatief groot deel van het nieuwe Hoog Catharijne dat nu in gebruik gaat. Bovengronds valt op dat het Poortgebouw (het hotel) op hoogte is en nu wordt bekleed met de vaal-rode gevelelementen, afgewisseld met glas, die we al jaren kennen van de impressies. Ook de vorm en omvang van het bruggebouw is inmiddels zichtbaar. Daar zijn de noordelijke glaselementen al van geplaatst. Aan de stationszijde zijn de gevels deels gesloopt om ruimte te bieden voor het voorzetgebouw, dat de westelijke entree zal gaan vormen. Over niet al te lange tijd zullen de steigers van het entreegebouw verdwijnen. Daar is een van de bouwkranen recentelijk afgebroken, ten teken dat de constructie van NHC Fase 1 ver gevorderd is.

Het eerste stuk van de bekleding van het poortgebouw (foto SSC/Apostle)

Het eerste stuk van de bekleding van het poortgebouw (foto SSC/Apostle)

Doorsnede NHC

Doorsnede van de bovenbouw van NHC, ter hoogte van de noordpassage (bron: BAM)

Bij de vergunningaanvragen vonden we vorige week onderstaande twee. Hieruit blijkt dat het megaproject NHC zich aan het uitbreiden is aan de zuidkant. Ook voor Gildenkwartier is een verbouwingsplan in procedure. Daar zal de loopverbinding naar Smakkelaarsveld worden rechtgetrokken en verhoogd. Omdat te kunnen doen zijn de kantoren van Rabobank gekocht.

Nieuwe aanvraag omgevingsvergunning, Het vervangen van een gedeelte van het dak van winkelcentrum Hoog Catharijne, Hoog Catharijne, Gildenkwartier te Utrecht, HZ_WABO-16-25019

Nieuwe aanvraag omgevingsvergunning, het verbouwen van winkelcentrum Hoog Catharijne, Hoog Catharijne, Radboud Zuid te Utrecht, HZ_WABO-16-25005

 

Reacties

      1. Ed

        Je hebt gelijk. (eerst kijken dan….) top.. en veel E-plaasten!

Reageer