Bocht Paardenveld

In Nieuws door HB1 Reactie

Nu plan De Kade is getorpedeerd is het interessant te zien welke organische veranderingen er nu in de bocht van Paardenveld plaatsvinden. Voor Kroonstraat 9 is een vergunning aangevraagd voor een lunchroom. Op dat adres zat eerder Foto Klein, dat in februari failliet is gegaan. Het is overgenomen door een superstore van webketen Kamera Express, waar kennelijk ook liefhebberswinkeltje Foto Patent uit de Choorstraat inmiddels aan is toegevoegd. Staffhorst Muziek was op die locatie ook al zo’n sterfhuis, totaal uit de loop. Het is echt jammer dat de eigenaren het Kade-plan hebben afgeschoten. Het blijft aanmodderen, met of zonder lunchroom.

Paviljoen Paardenveld

Paviljoen Paardenveld. Bron: gemeente Utrecht

We blijven bij de Kroonstraat. Voor de bocht in de singel, bij de halfpipe, is zojuist door horeca-ondernemer Rubens een aanvraag gedaan voor een paviljoen, voor de duur van vijf jaar. Hierover schrijft de pers al maanden en noemt het een stadsstrand. Dat is het dus niet. Het paviljoen bestaat uit vier zeecontainers, twee aan twee geschakeld, een omheind terras deels met houten overkapping en een dakbedekking van shingles. Het geheel is neergezet op een rechthoek van stelconplaten. Voor wie de plek kent, het zandbed en de rioolaansluiting zijn al door Van der Steen aangebracht. Het lijkt nog slechts een kwestie van tijd of het hoekje komt tot leven. Wie gaat een kleine veerdienst naar de Weerdsingel-WZ organiseren? Vijftig cent voor een overtochtje…

Verder interessant om hier te noemen is dat HKU nu toch in de bocht gaat neerstrijken, maar niet met een opleiding, maar met bestuurs- en ondersteunende diensten die nu in gebouw De Planeet zijn gehuisvest. Gebouw Molenburg aan de Nieuwekade wordt in mei 2017 betrokken. Eerder kreeg BU de tip dat de eigenaar van Molenburg dacht aan conversie naar een hotel. Dat plan zal nu van tafel zijn. Overigens vreemd dat HKU in het persbericht spreekt over het “voormalige” gebouw Molenburg. Blijkbaar moet die naam weg. Raar, want het verwijst wel naar een plek waar tot 1912 de Rijn en Son stond, een molen waar Utrecht momenteel maar wat trots op is.

Reacties

Reageer