Nieuwe hotspot: de kade van TiVre

In Nieuws door HB17 Reacties

Nog geen tijd gehad om te gaan kijken naar de nieuwe Utrechtse hotspot? Geen nood. We hebben de modder getrotseerd en een filmpje voor je gemaakt. Boten kunnen er nog niet komen, want er lijken nog wat obstakels in het water te zitten. Menige sloep maakte onverrichterzake rechtsomkeert. Maar voor TiVre en Het Gegeven Paard is het goed genoeg. Toen de buien waren weggetrokken en de schaapjeswolken het decor bepaalden, stroomde het terras vol. Het gebied is door de dagjesmens verkend en toegeëigend, alsof het er altijd geweest is. Wij weten hoe het was in 2007: de ingang met de muziekwinkels, het restaurant, de roltrap naar de traverse, een reeks bomen. Het contrast is net zo groot als het contrast tussen het Muziekcentrum en de oude Jaarbeursgebouwen, die op hun beurt weer dramatisch contrasteerden met Korenbeurs en Fruitbeurs, een eeuw geleden. En aan de overzijde het Vinkegebouw, dat alles heeft zien komen, en weer gaan.

Opgeleverd terras Tivoli Vredenburg

[foto onder: PV]

Reacties

 1. TP

  Vandaag even van het terras mogen genieten. Het is een erg mooie plek geworden! Toch ontbreekt er in de beleving nog wel iets. Misschien nog het groen aan de overzijde, wat extra bezieling vanuit de horeca(ondernemer) of wat beschutting tegen de wind. Moeilijk precies de vinger op te leggen.

  1. henk

   Wat groen zou het goed doen. 2 of 3 mooie bomen kunnen er makkelijk bij aan de TiVre kant. Verder moet het natuurlijk nog even inslijten. Alles is nog te nieuw, te netjes en te strak.

   1. WP

    Bomen aan de westzijde van de singel zijn wat mij betreft voldoende. Bomen worden ook op den duur groot, en het is juist lekker om dan op de trap in de zon te kunnen zitten.

    Overigens gaat dit denk ik weleens het meest aantrekkelijke stukje Utrecht worden!

 2. Auteur
  HB

  Op de Vredenburgkade is nauwelijks wortelruimte. Als daar al wat wordt geplant, zal het niet groot kunnen worden.

  1. Apostle

   Nee inderdaad, hooguit een centimeter of 10, direct daaronder zit de expeditiekelder van TiVre.

   1. WP

    PS Ik denk dat het bij de bakken blijft die er nu neergezet zijn.

 3. Ramon

  Voorbij de trappen is denk ik wel plek voor een paar bomen . Daar zit geen expeditiekelder maar gewoon grond. Aan de overkant komen so wie so bomen.

 4. Peter

  Aan de noordkant loopt de trap steiler dan aan de zuidkant.
  Is hier doelbewust voor gekozen vanuit architectonisch / esthetisch perspectief ?
  Of is er destijds een meetfoutje gemaakt bij de bouw van de expeditiekelder van Tivre ?

  Tot nu toe ben ik gewend geweest om schuine objecten in de architectuur alleen mooi te vinden als je overduidelijk kunt zien dat het schuin loopt. Hier is de schuinte minimaal, dus moet ik er nog even aan wennen.

 5. Ave

  Gisteravond stond de hele boel egaal volgepakt met fietsen: de toegang tot het terras, de brug.
  Daar gaan we weer; ik word er niet goed van.
  Je kunt het hebben over bomen en architectuur, maar alles wordt verpest zolang iedereen zijn fiets blijft neergooien daar waar het hem/haar schikt omdat men te lui is om een paar meter verder te lopen naar de gratis fietsenstalling.
  Mens, denk toch niet zo vaak alleen aan jezelf!

  1. Henk

   als er 100 fietsen staan, en maar 1 persoon die zich stoort, wie denkt er dan aan zichzelf met de wens om de fietsen weg te hebben. (geintje! geintje!)

 6. Douwe Rijpstra

  Wat een prachtig nummer van Amber Arcades! Hoe heet het liedje? Ik kan het nergens vinden..

 7. Carel

  het is idd wel mooi om te zien
  ten opzichte van 50 jaar geleden toen de grauwe Jaarbeurs er nog stond
  dus wat dat betreft wel een vooruitgang
  Ik vind niet alles geslaagd.. in het nieuwe HC

Reageer