Details Entreegebouw HC

In Nieuws, Reportage door HB3 Reacties

De Dag van de Bouw met een opengesteld nieuw Hoog Catharijne bood een goede mogelijkheid een indruk te krijgen van de afwerking. Tussen het definitief ontwerp dat is gepresenteerd toen de vergunningen werden verleend en nu is enkele jaren verstreken. (Vergelijk het zelf, recent promo-filmpje hier). De parkeergarage zal binnenkort worden opengesteld. Het poortgebouw – waar in 2018 een hotel met 150 bedden komt – groeit verder en er worden nog twee niveaus toegevoegd. Van de gevelbekleding van dat gebouw was op de bouwplaats een monster te zien. Verder zie je het golvende lamellenplafond van de zogenaamde Style Room, ook wel Vredenburgkamer genoemd, een plek voor de high-fashion stores. Dat is een verbindende ruimte tussen de twee passages, in het entreegebouw. Hieronder een aantal foto’s van Guere (dank!) die op SSC een fotoverslag plaatste.
Was je er zaterdag ook bij en wil je beeld en informatie delen, reageer dan.

Eerst het poortgebouw:

 

Garage en (tijdelijke) toegang bij oude V&D:

 

Entreegebouw, appartementen, het genoemde plafond en zicht op de singel:

 

Tenslotte nog een handvol beelden uit de bak hangend aan de kraan, gemaakt door Dag van de Bouw-bezoeker Carlo:

Daalsesingel

[Alle beelden tenzij anders vermeld: Guere]

Reacties

    1. Auteur
      HB

      Ontwerp is niet veranderd. De huidige constructie krijgt nog twee bouwlagen, dan is het ongeveer zo hoog als TiVre. Indertijd is er wel over de hoogte gedebatteerd. Toen is het iets verlaagd, als ik me goed herinner.

Reageer