Masterplan Jaarbeurs online

In Dossier, Nieuws door HB7 Reacties

Alsjeblieft, hieronder het volledige masterplan van de Jaarbeurs in digitale vorm. De papieren versie is de afgelopen tijd verspreid. Maar we hebben gemerkt dat veel mensen er nieuwsgierig naar zijn. Deze versie zal volgend jaar worden opgevolgd door een versie 2.0 waarin de finale planvorming zijn beslag krijgt, gelijktijdig met het beschikbaar stellen van een structuurvisie fase 2 door de gemeente.

Veel lees- en kijkplezier.

Dank aan de Jaarbeurs voor het beschikbaar stellen aan BU.

Omdat het totale bestand meer dan 90 MB is, hebben we besloten deze in de browser bladerbaar te maken. Wil je hem toch downloaden, dat kan hier.

Reacties

 1. frits

  Boeiend stuk, vooral p18 is in mijn ogen opmerkelijk.

  Ze houden de discussie over de link tussen parkeren aan de andere zijde Merwede Kanaal en nieuw HC + winkelgebied centrum, uit het ‘Healthy Urban Boost’ opvallend op afstand.

  De verbindingslijn tussen parkeren aan overzijde Merwedekanaal en het centrum stopt ter hoogte van de Catharijnesingel (terwijl het zwaarte punt van het centrum duidelijk een stuk verder ligt).

  Ook mist nog elke link naar een ‘hoogwaardige’ verbinding (waar in het ‘Healthy Urban Boost’ plan toch heel opvallende ideëen over zijn geopperd). Juist daar gaat het in mijn ogen boeiend worden :).

  1. Auteur
   HB

   Kijk wat er in de laatste versie van de BOO-documenten over wordt gezegd. De Jaarbeurs houdt zich vooralsnog erg op de vlakte, aangezien het politiek nogal explosief is. Dat is ook wel begrijpelijk.

   1. Hans

    Er staat toch weer in dit plan: watertaxi, rondvaartboot, horecaboot. De huidige gebruikers van het kanaal worden totaal genegeerd.

 2. Harry de Pas

  Het boekwerk is helaas niet te downloaden (als pdf bijvoorbeeld) via de bijgaande link. Kunnen jullie het downloadbare boek op een andere manier beschikbaar maken?

 3. Carel Reuser

  Het Jaarbeurscomplex in Utrcht is een kankergezwel in het hat van de stad. Het zou er uitgesneden moeten worden en in zijn geheel verplaatst naar Lelystad of zo. Trek maar eens een lijn op een plattegrond om het gehele complex. De mooiste lokatie van Utrecht.

Reageer