Reuring op het Paardenveld

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

Maarten Koning van D66 heeft in de laatste raadsvergadering een pleidooi gehouden voor het vestigen van een tijdelijk stadsstrand in de binnenbocht van de singel bij Paardenveld. Momenteel heeft aannemer Van der Steen daar nog een bouwopslag, maar de bedoeling is om het dit voorjaar met gras in te zaaien. Het gebied heeft een plantsoenbestemming en er circuleert al een voorlopig ontwerp van. Dit was echter afhankelijk van de realisatie van cultuurhuis De Kade, dat momenteel in de koelkast staat. Wethouder Everhardt gaf in de raad aan dat er geen nieuws was over gesprekken met de aandeelhouders van de garage, die onlangs hun steun aan het plan van Hermeling hebben ingetrokken.

Restaurant
Nu bouw van De Kade sowieso dit jaar niet begint, is er ruimte voor alternatieve bestemmingen. Er zou een vergunningaanvraag zijn en Koning spreekt al over drie geïnteresseerden. Op RTV-Utrecht lezen we dat er een ondernemer is die met de gemeente onderhandelt over een pop-up restaurant en in mei daarmee zou willen starten. (Zie ook artikel in AD.) Dat betekent geen zandbak, maar een parkje. Het pop-uprestaurant is geen gebouw, maar koken in de buitenlucht met een zeecontainer, #hip & #happening dus.

Water
Of je daar met je benen in het water kunt bungelen vragen we ons wel af. Is het muurtje daarvoor niet te hoog? Op dit moment is het gebruik en de aanleg van (gemotoriseerde) vaartuigen officieel nog niet geregeld. Als je in de bocht veilig wilt aanleggen, zal er een (drijvende) kade met kikkers moeten komen. Anders wordt het een struikelpartij op een scherpe rand van baksteen.

Zoals het er nu naar uit ziet, gaan de Daalsepark-schaapjes een leuk en gezellig uitzicht krijgen, ook al blijft de foeilelijke parkeergarage er nog even staan.

Wie gaat een overzetdienst met een motorbootje organiseren?

 

InstagramhitSchaapjesDaalsepark

Reuring_Paardenveld 1 Reuring_Paardenveld 3

Reizen we ver in de tijd terug, dan zien we dat het Paardenveld heel ander vermaak kende. Het was een plaats van terechtstelling met een galg, net als de Neude en het Vredenburgplein. Het laatste doodvonnis is daar in de eerste helft van de 19e eeuw voltrokken. Denk daar maar’s aan als je je pondje biologische brandnetelkaas bestelt. 
tGerechtaantPaardenvelt

 

Reageer