Fotorondje west

In Nieuws, Reportage door HB5 Reacties

Vorige week is BU door Rob van der Heijden, directeur vernieuwing Jaarbeurs, bijgepraat over de plannen. Het masterplan komt begin maart digitaal beschikbaar, maar eerst worden alle stakeholders geïnformeerd. Tot die tijd moet je het hier mee doen. Dit jaar wordt er intensief op die plannen gereflecteerd, vooral door de klanten van Jaarbeurs, waarna er in 2017 een definitieve versie 2.0 gemaakt kan worden. Dan is inmiddels de gronddeal ook rond (als het goed is) en heeft de gemeente de structuurvisie fase 2 op orde.
Opvallend aan het Jaarbeurs-Masterplan is de totaliteit ervan. Geen enkele hal blijft staan, alleen het congrescentrum en de centrumboulevard blijven intact. Het totale hallenoppervlak vermindert aanzienlijk, waarbij aan de zijde van Parkhaven een vrij groot groengebied ontstaat. Maar het is nog maar versie 1. Er kan nog van alles veranderen.
Wat BU verder opviel is dat de uiterlijke vernieuwing van het Beatrixgebouw waarschijnlijk al dit jaar zal beginnen. De belangrijkste ingrediënten daarvan zijn het vervangen van de golfplaten door een vliesgevel van glas en het creëren van een grote entree aan de forumzijde. We kregen zelfs de indruk dat de nieuwe entree uiteindelijk de hoofdentree van het complex zou kunnen worden. Om dit te bereiken moet het forum worden doorgetrokken tot aan het gebouw en moet er een vrij groot hoogteverschil worden weggewerkt met een nieuwe tussenvloer.
Waar we geen foto’s van hebben maar wat goed vanuit de lucht te zien is, is het tijdelijke plantsoen op de oude bouwlocatie casino. Daar zijn halfwas bomen geplant en op het terrein is zwarte aarde opgebracht. We voorspellen een intensief gebruik, zeker op mooie dagen, omdat het het enige stukje gebruiksgroen is in de wijde omtrek. Als dat gebied over een aantal jaren wordt volgebouwd zal men het gaan missen.
We maakten aansluitend een rondje. Hieronder het resultaat. Beelden van omgeving Beatrixgebouw, het busstation, Mineurslaan, Leeuwensteyn, station en Hoog Catharijne. Let vooral op het zitmeubilair.

Reacties

    1. WP

      Ik kan me inderdaad ook herinneren dat de welstand de horizontale betonnen balken van het Beatrix erg waardeerde. Bij de nieuwe schetsen ontbreken die toch echt. Persoonlijk vond ik de eerste schetsen die ik had gezien hier ergens op de site ook veel mooier.

  1. Rob

    Ik dacht dat het hele project juist lichter, opener, gezelliger zou worden. Maar ik schrok vandaag echt enorm toen ik gisteren het gigantische gebouw zag wat ze direct achter vredenburg aan het bouwen zijn. Wat een vreselijk groot gebouw met allemal donkere spelonken. Ik kan mij totaal geen voorsteling maken wat het gaat worden en vooral of het mooi gaat worden.

Reageer