Singel in wording

In Reportage door HB4 Reacties

Wat foto’s van gisteren en vandaag. De afvoer van grond gaat in een razend tempo. Het is werken tegen de klok voor Van der Steen. Kijkend op de Paardenveldbrug is het gezellig druk. Je hebt zo aanspraak en als je iets over vroeger wilt weten, er is er altijd wel een zestig-plusser die daarin wil voorzien. Een beetje om je heen kijken en mijmeren over een stadsbios die de parkeergarage aan het zicht onttrekt, woningen in de Westerkerk en wellicht in de kantoren van ABN-Amro aan de overkant, een hotel in het Stafhorst-pand, alsnog Zocher-ontwerp in de nieuwe bocht, een groen en actief Daalsepark, een oplevende kop van de Straatweg. Het wordt daar nog eens wat. Wie je ook spreekt, men vindt het geweldig, daar is geen enkele twijfel over. Terwijl hier geschiedenis geschreven wordt, ben jij, zijn wij van de partij.

Reacties

 1. Mick

  Dit is inderdaad stedenbouwkundige geschiedenis schrijven! Leuk om erbij te zijn :-).

  De aanleg van de stadssnelweg in de jaren ’70 was een ongekende omslag. De terugkeer naar de oude situatie is dat net zo goed. Nice!

 2. Niek

  Die snelweg veel gebruikt, hoewel het een zinloze constructie was. Eerst wachten bij de Daalse tunnel daarna een klein stukje racen, de singel zelf was nooit de bottleneck.

 3. carel

  wel apart toch
  ik stond wat sceptisch tegenover de singelherstel
  maar afgelopen zaterdag gezien en toch wel leuk weer
  (demping heeel vaag meegemaakt)

Reageer