Volstorten spuikokers Paardenveld

In Nieuws door HB3 Reacties

Terwijl de meeste mensen, hangend op de twee nieuwe bruggen de vorderingen van het singelherstel volgen, is BU naar de andere zijde getogen: de aansluiting op de Weerdsingel-WZ. Zonder plichtplegingen is daar ongeveer twee weken geleden de laatste verkeersverbinding doorgeknipt, het doorsteekje voor fietsers en voetgangers. Het was vermoedelijk niet meer dan de hekken weghalen en de graafmachine zijn werk laten doen.
Anyway, het is daar nog een ouderwetse bouwplaats. De twee spuikokers zijn opengebroken en er ligt een hoop puin van funderingen. De bedoeling is dat deze resten van de kokers worden volgestort zodat ze in de grond kunnen achterblijven. Sloop zou bomen kosten.
Grappig zijn ook de pontondelen die daar liggen. Afgaande op de manden met koppelstukken komen er nog veel meer. BU is benieuwd wat ze daarmee van plan zijn.
Verder hebben we vernomen dat binnenkort ook het werk aan de overkant, het Daalsepark, weer wordt opgepikt. Daar komt een nieuwe fietsverbinding, een verharde parkeervoorziening en een wandelstrook. De laatste resten asfalt, klinkers en meuk wordt opgeruimd, zwarte grond opgebracht en ingezaaid. De Initiatiefgroep Daalsepark werkt aan een invulling.

Reacties

  1. Auteur
   HB

   The very same. Maar hij had ook een klein broertje. Die liep aan de andere kant van de bak naar het Smakkelaarsveld.

   1. WP

    Dus eigenlijk is de Catherijnesingel nooit weg geweest, hij lag alleen onder de grond 🙂

Reageer