Vredenburgknoop – toplocatie in wording

In Reportage door HB3 Reacties

Vandaag is de vijfde en laatste brug van de Vredenburgknoop voor bussen, fietsers en voetgangers in gebruik gesteld. Bijna iedereen spoedde zich erover heen alsof hij er altijd al gelegen had. Stond je stil om de nieuwe plek  in je op te nemen, dan kon je de contouren zien van een Utrechtse toplocatie in wording. Het terras van Het Gegeven Paard ligt er mooi bij in het zonnetje, ondanks de vreemde plek midden in de bouwput. Onder de bruggen is zand en rommel, maar je hoeft weinig moeite te doen om voor je geestesoog de bedrijvigheid op het water voor te stellen, zodra de singel eenmaal is hersteld. December, dan loopt het water door tot aan de bruggen. Wel vreemd, dat deze bruggen nog geen naam hebben hebben gekregen…

Reacties

  1. Manduca

    Eigenlijk zijn er maar 4 bruggen in gebruik (zoals ook te zien op de foto’s). Het laatste fietsbruggetje moet nog…

  2. Utrechter2

    Het kan mooi worden, maar hopelijk heeft de Mediamarktkant van de Singel niet teveel negatieve uitstraling. Een indicator in deze is wat er met het lege Vinkepand zal gebeuren dat aan dit knooppunt zit. Wordt de begane grond een hippe koffiezaak of lunchroom?
    Of is deelverhuur niet mogelijk? Een fastfoodketen, of large scale restaurant, zou naast de begane grond ook de eerste verdieping kunnen exploiteren.

Reageer