Singel in wording

In Reportage door HB1 Reactie

Bijgaande foto kregen we binnen van onze hoogst gesitueerde correspondent. Wat je ziet zijn de laatste stappen in een metamorfose die nu zo’n zes jaar duurt.

Iets boven het midden zien we de voltooiing van de Vredenburg bruggenknoop. Op 10 september gaat deze open en gaan bussen en taxi’s de lus rijden. Navraag bij de gemeente, enige tijd geleden, leerde dat deze bruggen geen naam hebben en ook niet gaan krijgen. Dat is vreemd. Misschien ziet men inmiddels daarvan ook de onlogica in en tovert men 10 september alsnog wat uit de hoge hoed. De brug die daar voor 1970 lag heette Catharijnebrug. Die maar weer in ere herstellen dan?

Helemaal boven zie je een enorme zandvlakte waar straks water zal stromen. Het was de plek waar robje Dafne Schippers vorige week meende wad aan te treffen: een zanderig stukje oever bij de Weersingel-WZ. Archeologen gaan daar delen van een gevonden stadsmuur en negentiende-eeuwse beschoeiingen onderzoeken. Overigens wordt de gracht niet zo diep uitgegraven als hij oorspronkelijk was. Men houdt het op 2 meter. Dat betekent geen gepeur in de oude grachtbodem. Wel jammer, eigenlijk.

Kijken we onderaan, dan valt op dat BAM is begonnen met de kelders van het hotel, ofwel het poortgebouw. Waar de telescoopkraan staat komt het water. Iets erboven, op de plek van de bouwkraan komen de trappen bij TiVre. Al dat beton links ervan is de inrit van de garage en verdwijnt onder een groene oever en water.

Nog een paar foto’s van recente veranderingen. De bouw van het HOV-viaduct ter hoogte van spoor 1, de sloop van het laatste deel van het Secretariaatsgebouw van Piet Elling en het verwijderen van de tijdelijke toegang van het station.IMG_2113 IMG_2099IMG_2140IMG_2061   IMG_2077IMG_2076

(Alle beelden PV)

 

Reacties

  1. Mick

    Mooi hoor dat er nu vele beoogde ontwikkelingen herkenbaar worden! Nog even en er zijn weer wat mooie plekken Utrecht bij!

Reageer