Werk Centrumboulevard begonnen

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

De gemeente en Jaarbeurs melden dat het werk aan de Centrumboulevard inmiddels is begonnen. De Centrumboulevard is een brede voetgangersverbinding die loopt vanaf het Jaarbeursplein tot aan het Merwedekanaal, dwars door het hallencomplex. Het betreft, net als Hoog Catharijne, een vierentwintiguursverbinding, ofwel de hele dag toegankelijk.

De huidige werkzaamheden hebben betrekking op het deel tussen Croeselaan en de nieuwe ontvangsthal van de Jaarbeurs, de eerste fase. Vanaf het Beatrixgebouw tot aan de oostelijke entree van de Jaarbeurs wordt gewerkt aan nieuwe bestrating, verlichting en groen, een terras voor het Foodcourt van de bioscoop en een paviljoen voor de ontvangst van gasten. In 2016 moet dit deel klaar zijn, aldus cu2030.

De tweede fase betreft het middelste stuk van de Centrumboulevard. Eind van dit jaar starten de werkzaamheden bij de oostelijke entree van de Jaarbeurs en wordt deze centrale looproute doorgetrokken tot aan de westelijke entree. Hiermee wordt het de centrale hal en middendoor route door het hallencomplex. In 2016 moet ook dit deel af zijn.

Overigens zal de renovatie van de hallen zelf veel later plaatsvinden. Begin 2018 start de sloop en nieuwbouw van de hallen 2 en 5. Daarna komen hallen 3 en 4 aan de beurt. De hallen krijgen een eigen in- en uitgang tot de Centrumboulevard, waardoor ze individueel bruikbaar worden.

Pas vanaf 2020 is renovatie van de hallen 7, 8, 9, 10, 11 en 12 gepland. Hiervoor geldt hetzelfde: ze zullen individueel bereikbaar en inzetbaar worden. Hal 1, die met die grote luchtkanalen aan de buitenkant, krijgt te zijner tijd een nieuwe bestemming. Maar dan hebben we het over ver weg in de toekomst, 2023, als de ‘omslag’ van de Jaarbeurs een feit is en het huidige P3 en de Croeselaan herontwikkeld worden.

Ontwerp straatniveau Centrumboulevard

Ontwerp straatniveau Centrumboulevard

Over het ruimtelijk ontwerp van de Centrumboulevard, de samenhang met het ontwerp van het Jaarbeursplein en de status van de voormalige bouwlocatie casino (nu een park) hebben we vragen uitstaan. Dus stay tuned.

Ontwerp straatniveau Jaarbeursplein

Ontwerp straatniveau Jaarbeursplein

 

Op CU2030 vind je de projectbeschrijving.

Reageer