Drone-filmpje HC 1

In Nieuws door HB2 Reacties

We hebben een jaar geleden aan de Projectorganisatie Stationsgebied voorgesteld eens een goede dronefilmer op het stationsgebied los te laten, zodat de veranderingen ook vanuit vogelperspectief worden vastgelegd. Dat zag men toch niet zo zitten, want veiligheid, want vergunningen. Toen was net de Dom-filmer door het OM aangepakt, dus we begrijpen het ook wel. Daarom verraste ons het filmpje van BAM-medewerker Robin Kroesen enigszins. Hij vliegt ermee over de eigen bouwplaats. Er wordt bovendien niet gewerkt, daar kan de politie eigenlijk niet over zeuren.
Maar we blijven erbij: maak nu eens die flitsende vid van het gebied, Gopro/Redbull/Discovery Channel-stijl, terwijl er volop wordt gewerkt aan – noem eens iets geks – singelherstel. Hoe moeilijk kan dat zijn?!

De twee foto’s bij dit bericht zijn van twitterende kraanmachinist Marcel Peters, vanaf zijn wereldplek hoog boven het straatgewoel. Als je de bouwvoortgang én mooie luchten boven Utrecht wilt volgen, is zijn channel een aanrader.
NHCVanBoven2

Reacties

  1. Manduca

    Als de BAM medewerker geen vergunning had, was het nog steeds illegaal. Of er nu gewerkt wordt of niet op de bouwplaats, het is bebouwde kom, en daar mag niet boven gevlogen worden met een drone (zonder vergunning).
    En heel bijzonder is het filmpje niet. En goede (legale) zou inderdaad wel leuk zijn.

Reageer