Nieuwe jas, vertrouwde aanpak

In BU service door HB12 Reacties

Je ziet het goed. Na acht jaar is Bouwput Utrecht vernieuwd.

De oude blogsite kende teveel beperkingen om nieuwe ideeën in te kunnen verwezenlijken. Daarom hebben we rigoreuze stappen gezet: een nieuwe provider (VPS in plaats van shared hosting, voor kenners) en een nieuw responsive design waarin beeld en een rubrieksindeling belangrijke ingrediënten zijn. Deze site is nu op alle typen schermen goed te lezen. Om dit te bereiken hebben we 2300 artikelen en 6000 lezersreacties gemigreerd, naast 6 GB aan documenten en foto’s.

Gebleven zijn de formule: de plan- en bouwontwikkelingen in en rondom het stationsgebied op de voet volgen en het gat vullen tussen zakelijke belanghebbenden, burgergroepen en de gewone lokale nieuwsmedia. De gedachtevorming rondom stationsgebied fase 2 zal de komende maanden veel nadruk krijgen. De actieradius zullen we iets uitbreiden, de kunstmatige projectgrenzen van de gemeente gaan we loslaten.

Wat betekent dit voor jou? Hopelijk zul je de site vaker raadplegen, op smartphone en tablet. De homepage is dynamischer en biedt voor elk wat wils. Het doorzoeken is sneller. We blijven werken aan de praktische bruikbaarheid en staan open voor suggesties. Helaas moeten we je ook waarschuwen dat oude berichten (uit de ‘prehistorie’ van blogspot.com) mogelijk vreemd displayen of dat discussies niet goed worden getoond. De oude diashow werkt ook niet altijd naar behoren. Toch zijn we redelijk backward compatible, al zeggen we het zelf.

We willen je verder wijzen op ons fotoboek (sturen we toe als je € 50 of meer doneert) en het eerste iconische shirt dat we hebben laten ontwerpen. En lees ook over de mogelijkheid om aan deze site bij te dragen, als correspondent of anoniem, want we willen crowd sourcen een grotere rol geven.

Zeer veel dank gaat uit naar testers, tipgevers, inspirators, fans, donateurs, webbouwer Capstone (donatiemodule en meedenken) en naar First Flamingo (icoondesign en webshop).

Het BU team

Reacties

 1. Koen

  Beste Herbert en Rob,

  Hartstikke gefeliciteerd! Wat goed! Ik kan me niet anders voorstellen dan dat dit enorm veel energie heeft gekost. Jullie kunnen trots zijn op het resultaat!

  Koen

 2. Mick

  Beste BU beheerders, van harte met deze transitie!

  Erg leuk dat deze website na al die jaren nog steeds zo levend is en ons van allerhande informatie voorziet.
  De metamorfose ziet er geslaagd uit!

  Groeten, Mick

 3. Apostle

  Het is even wennen na 8 jaar (ik ben bezoeker van het eerste uur) maar het ziet er mooi uit. Goed werk heren! Ik zal meteen een donatie doen als dank voor alle informatie.

 4. Erik

  Beste herbert en rob, ik ben ook groot fan van jullie feitelijke, betrokken en gedocumenteerde berichtgeving. Heel veel succes met de website. Het ziet er erg mooi uit! Groet erik

 5. Harm

  Geweldig, de nieuwe site! Ik zal jullie artikelen met nog meer plezier lezen.
  Is er nog wel een RSS-feed? Die gebruikte ik altijd om de artikelen in Google Play Kiosk te kunnen lezen, zou fijn zijn als dat nog steeds kon!

 6. Jan

  Herbert,

  Ziet er netjes uit, mijn complimenten!

  Misschien persoonlijk: die tegeltjes voor artikelen op de hoofdpagina vind ik niet direct overzichtelijker. Ook werkt het wat traag ( op een nieuwe ipad ).

  Gewoon allemaal intro/kleine stukjes onder elkaar heeft mijn voorkeur, voor het gemak en overzicht.

  1. Auteur
   HB

   Zijn er meer bezoekers met dergelijke voorkeuren? Onze nieuwe technologie is zeer flexibel, aanpassen van de presentatie is snel uit te voeren. Uiteindelijk moet het snel, mooi en overzichtelijk zijn. Feedback is welkom.

Reageer