Rode fietspad Sijp open

In Reportage door HB7 Reacties

SijpFietspadOpen 8
SijpFietspadOpen 5
Beelden van vanmiddag. Inmiddels is deze tweehonderd meter in gebruik gesteld. Een stukje nieuw fietspad dat veel fietsers dankbaar zullen gebruiken. Merk op het hoogteverschil met de kade. Het water van de Leidsche Rijn wordt in de toekomst flink smaller. Van de rij grote bomen hebben het er twee overleefd, binnen het stationsgebied een opmerkelijke score voor een bouwplaats. Over het fietspad zullen ook de nood- en hulpdiensten de perrons van het station bereiken. Het fietspad ligt laag omdat deze hulpdiensten vier meter doorrijhoogte nodig hebben. Ter hoogte van de momenteel opgebroken Mineurslaan komt de fly-over. Het fietspad gaat door de bouwplaats. Het Park Plaza hotel heeft een tijdelijke nieuwe inrit. Royale inzet van grote legoblokken, ook de halfsteens-variant, voor tijdelijke inrichting. Over een paar jaar is deze kade een bouwplaats van NS.
Meer beelden in de doorlees. Hopelijk besluiten de eendjes ergens anders te nestelen…

Loading Images
wpif2_loading
SijpFietspadOpen 10
SijpFietspadOpen 9
SijpFietspadOpen 8
SijpFietspadOpen 7
SijpFietspadOpen 6
SijpFietspadOpen 5
SijpFietspadOpen 4
SijpFietspadOpen 3
SijpFietspadOpen 2
SijpFietspadOpen 1

Reacties

 1. Bahco

  Van dit slag opmerkingen krijg ik de riebels: “Het water van de Leidsche Rijn wordt in de toekomst flink smaller.” Valt wat er overblijft nog uit te drukken in meters, of hebben we genoeg aan centimeters? Is dat nog te verkopen als “bevaarbaar”?

  1. Auteur
   HB

   Het toekomstige water zal breder zijn dan de strook die nu door de tunnel gaat. Maar daar is ook alles mee gezegd. Of foto SijpFietspadOpen 9 kun je zien hoeveel marge er is. Eén, anderhalve meter, lijkt het.
   Die bak water zal verbreed moeten worden, wil het rondvaartboten kunnen laten passeren. Of daar geld voor zal zijn en wanneer ooit tot verbreding zal worden overgegaan? De politiek moet dit op de agenda houden. Hopelijk wordt het een mooi hoofdstuk in de plannen voor Stationsgebied fase 2. Dit jaar zullen we het weten.

   1. WS

    Het is niet zo dat het bedacht is hier rondvaartboten te laten passeren. Ook in de originele plannen, zover ik die heb kunnen vinden was zoals het nu is gerealiseerd altijd al de bedoeling (zie plankaart stationsgebied). Ik ben een voorstander om het daar te verbreden, begrijp me niet verkeerd, maar dan moet dat wel als een nieuw besluit worden genomen.

 2. WS

  PS, 3 meter is breed genoeg voor een rondvaartboot (heel langzaam varen! 🙂 ) Waarschijnlijk is het zelfs wel 3 meter breed?

  1. Bahco

   ‘k Dacht dat ėėn van de verkooppunten van een bevaarbare Leidse Rijn ooit was dat de toerist dan per boot naar het Geldmuseum vervoerd kon worden. Maar ja, dat museum is ook verdwenen …

 3. Bahco

  Laatste zin was bedoeld als: Of is het aangehaalde bericht geheel of gedeeltelijk een poging tot één april?

Reageer