Minder bouwhinder

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

Het Bouwhinderfonds Stationsgebied treedt binnenkort in werking, nu komt daar ook een pilot bouwhinder met handhaafinstructie voor geluidhinder bij. Je leest het hier in een collegebrief met bijlagen.
Dus niet alleen de symptomen compenseren, maar ook bij de wortel aanpakken. Er is een aantal wijzigingen doorgevoerd. Een daarvan is dat er “een ontheffing nodig is voor het werken buiten reguliere werktijden. Vóór 1 april 2014 was er geen ontheffing nodig zolang men onder de 60 dB (A) bleef. Dit is nu anders. Bij het bedrijfsmatig werken (bouw- en/of sloop en/of renovatiewerkzaamheden) op werkdagen en de zaterdag voor 7:00 uur en na 19:00 uur is nu wel ontheffing nodig. Dit geldt ook voor werken op zondag.”
Het doel van de pilot is dat een straat of wijk kan blijven functioneren en dat overlast voor bewoners wordt beperkt. Ook moet er een duidelijk aanspreekpunt zijn om problemen te melden. De gemeente biedt aannemers en ontwikkelaars een ‘toolbox’ met voorbeelden en checklists om bouwhinder binnen de perken te houden.

Reageer