Wat brengt 2015? Denk en help mee!

In Nieuws door HB31 Reacties

Vul de enquête in: https://nl.surveymonkey.com/s/BX9F6DN

Om te zien of deze site toekomst heeft en hoe die er dan uitziet, willen we je vragen een online-enquête in te vullen. Als je de enquête al via e-mail hebt ingevuld, kun je dit verzoek negeren.

In het onderzoek toetsen we een paar redactionele ideeën, maar ook de mogelijkheid tot crowdfunding om een nieuwe site te kunnen bouwen. Want na zeven jaar is het huidige jasje toe aan vervanging. En ook de formule. We denken met crowdsourcen bovendien tot relevantere en bredere content te kunnen komen.
Het stationsgebied en de omgeving zijn voorlopig niet af, er zijn veel onzekerheden en het is zaak om vooral in het beginstadium van plannen de vinger aan de pols te houden en zelf onderwerpen te agenderen. We denken dat BU een nuttige functie vervult en moet blijven vervullen. We doen dit zonder financiële steun van bedrijven of de gemeente, wat het een pittige opgave maakt.

Update: Inmiddels zijn er 150 enquêtes ingevuld en bijna de helft van de respondenten geeft aan financieel te willen steunen! Dat geeft moed. We gaan het plan voor vernieuwing verder uitwerken. Ook is er een fotoboek in voorbereiding.

Reacties

 1. Reinout van Rees

  ik heb de site ontdekt toen ik bij een BHV cursus in Ede een van de makers (geloof ik) ontmoette. Omdat ik elke dag langs de bouwput fiets is het een interessante nieuwsbron voor mij. Civiel ingenieur als achtergrond, dus het technische bouwspul is ook interessant voor me.

  Reinout

  1. Rob

   Reinout,

   Je hebt mij ontmoet tijdens een BHV training een paar jaar terug in Ede.
   Ik ben de andere helft van bouwpututrecht.nl

   Rob

 2. M valkema

  Ik vind het enorm interessant om de ontwikkelingen van het stationsgebied via jullie site bij te houden. Ik woon en werk in utrecht en ik ben zelf ook erg nieuwsgierig naar de toekomst van de hele bouwput.
  Als alles klaar is wordt het heel mooi, dit kun je heel goed zien bij de maquette in het nieuwe stadskantoor (prachtig gebouw geworden)
  Ik heb nu altijd een tabblaadje open in mijn browser van de telefoon, (dan vergeet ik het ook niet). Misschien is het een idee om dit in een app te zetten met een wekelijks voortgang van het nieuws met bijv fotos.

 3. Imar de Vries

  Beste Herbert,

  ik lees BU met grote regelmaat en ben geneigd te zeggen dat ik de site in de huidige vorm al zeer goed vind; als ik nieuwe visuele, politieke en/of historische contexten bij de huidige werkzaamheden in Utrecht wil vinden weet ik dat ik ze hier als eerste tegen kan komen. Vooral de toon en stijl van de artikelen spreken mij aan: kritisch maar niet zwartgallig, oprecht, vragen oproepend en informerend.

  Wat mij betreft heeft de site dus zeker een toekomst!

  Imar

 4. Koen

  BU is een van de drie sites die ik elke dag check. Onderdeel van mijn vaste ochtendritueel, net als het bezoek aan de fysieke bouwput zelf dat is. Hoewel ik noch een technische achtergrond, noch veel technische kennis heb, lees ik alles zeer graag. Anders dan financieel vrees ik weinig bij te kunnen dragen.

 5. mra

  de site is voor mij echt een hele mooie bron van informatie, onafhankelijk, met een knipoog, maar ook positief. Mijn complimenten. Als jullie iets met crowdsourcing gaan doen, draag ik bij!

 6. Berend

  Complimenten met de site zoals die zich tot nu toe heeft ontwikkeld! Ik volg de site nauwgezet en vind het leuk zo nu en dan bij te dragen.
  Dat bouwpututrecht de plannen met kritische blik volgt juich ik zeer toe: daar kunnen de plannen alleen maar beter van worden. (En soms is dat gewoon nodig)
  Een van de aardige dingen van bouwpututrecht is dat de doelgroep breder is dan alleen bewoners. Het stationsgebied is een multifunctioneel gebied waar heel veel mensen gebruik van maken voor wonen, winkelen, werken, onderwijs, uitgaan, … en dat komt in de site (en hopelijk ook de samenstelling van het lezerspubliek) tot uiting.
  Omdat het onderwerp een zeer fysiek (en bereikbaar 😉 object betreft zou het aardig zijn als de site op de een of andere manier ook een weerslag kan hebben in de echte wereld. Zouden NS of Corio niet bereid zijn om niet een plekje af te staan aan bouwpututrecht op een van de vele in het gebied aanwezige lichtkranten?
  Misschien is het ook mogelijk verbinding te maken met andere gebruikers van het stationsgebied. Seats2Meet zit in het stationsgebied, Blendle zit in het stationsgebied, hippe jonge bedrijfjes die ook best mogen weten dat ze voor hun footloose bestaan toch van een hele reële echte locatie afhankelijk zijn.

 7. Utrechter

  Gemiste kansen die nog goed gemaakt kunnen worden:

  Artikel 1: hoe komt het dat er op eens geld ontbreekt om de omsingeling af te maken? Er moeten immers (opnieuw?) miljoenen voor gezocht worden. Kost het onder water zetten tot nu toe meer dan gepland? Ook omdat er vele heipalen van vroeger verwijderd moesten worden? Naming & shaming niet nodig maar altijd nuttig om te weten wanneer (en waardoor) een project duurder uitvalt.

  Artikel 2: uit forums bleek dat de 2 jaar vertraging van de opening van Randstadrail (Vaartsche Rijn) aan meer lag dan Nimby-gedrag.
  Naming & shaming is niet nodig lijkt mij, maar het niet zoeken naar oorzaken (om herhaling te voorkomen) lijkt mij ook zo apart.

  Het is een saaiere fase voor het stationsgebied inderdaad. Meerdere (grote) gebouwen zijn reeds gerealiseerd en in gebruik, en ook de buitenzijde van de OV-terminal is grotendeels af. En HC zelf zit nog in de bouwput-fase en de Rabo-brug, Bios, stationsplein/fietsenstalling en de Knoopkazerne nog zelfs in de ‘graaffase’ of voorbereidingsfase. Wellicht dat er over een jaar of 2 weer interessante updates zijn die foto-technisch leuk zijn…

  1. Utrechter

   Mijn bijdrage was trouwens aanvullend bedoeld: bouwpututrecht is ook bij mij één van de 3 vaste sites die ik check en waar ik veel info opdoe.

  2. Tjekken

   @Utrechter: Er is nooit geld geweest voor het laatste stuk van de omsingeling (vanaf de Marga Klompébrug naar het zuiden). Ze hebben vanaf het begin gezegd dat ze voor het laatste stuk nog kijken naar hoe ze daarvoor het geld bij elkaar kunnen krijgen.

 8. Jasper Haenen

  Ben erg blij met deze site, er gebeurt zoveel in Utrecht dat het onmogelijk is om een goed overzicht te houden. Dankzij deze site slaag ik daar toch iets beter in.

 9. henk

  Het bouwput blog is een nieuwsvoorziening van het meest verslavende soort. Je ziet en hoort net iets meer dan cu2030 en een fysieke rondwandeling biedt. En dat met een fijne kritische inslag. Dit is natuurlijk geen moment voor een punt. Wel voor een komma.

 10. Christian

  Ik houd bouwpututrecht.nl altijd goed in de gaten, mede dankzij de RSS-feed. De foto’s, updates en achtergronden zijn erg interessant.
  Ik ben benieuwd naar mogelijkheden om (een beetje) bij te dragen aan de site.

 11. William

  De site is leuk en onderhoudend! Zeker in stand houden. De mogelijkheid bieden aan burgers om foto’s te uploaden en vragen te stellen is zeker een verrijking.

  PS: dat geld van die ‘zuid-singel’komt er echt wel. Daar is nog een paar jaar de tijd voor alvorens aan de aanleg kan worden begonnen.

  William

 12. Bahco

  Als ik Vincent Oldenborg mag geloven is de bouwput inderdaad nog lang niet af: http://www.nieuws030.nl/opinie/cu-2030-wordt-cu-20/ De bevaarbare Catharijnesingel en idem Leidsche Rijn zijn kennelijk onderdeel van een tweede fase, waarvan de structuurvisie nu al een jaar geleden af had zullen zijn.

  En net zoals meerdere anderen al schreven: Deze website is ook voor mij een vaste bron van nieuws over de ontwikkelingen in mijn stadsie. Daarom, en vanwege het woord crowdfunding in dit bericht, heb ik de mogelijkheid van een donatie gezocht en met wat moeite gevonden. Die pagina’s mogen wat duidelijker! http://www.bouwpututrecht.nl/ verwijst naar http://www.bouwpututrecht.nl/about-2/ verwijst ergens in de tekst naar http://www.bouwpututrecht.nl/about-2/steun-ons/

  ’t Is alleen jammer dat ik de sluiting per gisteren van de graffititunnel niet hier heb gelezen …

  1. Auteur
   HB

   Item over sluiting tunnel volgt, maar in vorm van opiniërend artikel. Dat lijkt ons voor nu het beste, sinds andere media al uitgebreid bij het nieuws hebben stilgestaan.

 13. Mark

  Complimenten met de geweldige site bouwpututrecht. Ik check de site elke dag. Ik woon in Utrecht en ben werkzaam als planeconoom en daarom zowel als inwoners als beroepsmatig erg geinteresseerd in de ontwikkelingen in het stationsgebied. Ik vind de site in huidige opzet prima, goed leesbaar. Ik ben best bereid daar financieel wat aan bij te dragen, als dat nodig is voor jullie business case.

  Ik hoop dat jullie nog lang doorgaan met de site.

  Met vriendelijke groet,

  Mark

 14. A. Vlaming

  @BU: Zeker doorgaan! Ik bezoek de pagina ook bijna dagelijks. En men kan er veel meer op vinden dan alleen *iets meer dan op CU2030*.
  Ik denk persoonlijk dat deze website( als die in de lucht blijft) het belangrijkste bron van informatie over de grootschaligste verbouwing van Utrecht gaat dienen over 20 jaar.
  Zelfs een tussenstand boek zou dat al goed doen in boekhandel!

 15. jeroen

  Ik lees de site ook dagelijks (of eigenlijk check ik nog vaker op updates).
  Voor mij een belangrijke bron van informatie en opinie met betrekking tot de vele bouwprojecten in Utrecht. Site werkt voor mij prima zo. Vooral doorgaan dus.

 16. R

  Top deze site! Werk vlak naast het CS en houd dan ook graag de ontwikkelingen bij. Jullie RSS feed pusht mij handig de laatste nieuwtjes..
  Gezien de slogan CU2030 heeft deze site nog wel 15 jaar bestaansrecht (plus de verwachte uitloop natuurlijk :))

 17. richard

  Prima website voor mij om op de hoogte te blijven van de vele veranderingen in Utrecht. Zelf woon ik niet in Utrecht, maar als oud inwoner zeer interessant de verandering van deze stad te zien. Utrecht lijkt nu eindelijk te veranderen in een echte stad die dat ook durft uit te stralen. De foto’s en bijgevoegde informatie zin er zeer professioneel uit.

  Mij idee wat mogelijk wat geld kan opleveren: Kwartaal blad uitbrengen met mooie foto’s en commentaar van de vorderingen. Allemaal op nummer zodat je ze kan sparen en samenvoegen, tot een mooi historisch geheel van deze mega gedaante wisseling. Kopen bij kiosk of bestellen. Veel Utrechters zullen dit stuk historie willen sparen.

 18. victor beffers

  Ookik lees regelmatig en met veel plezier deze site.
  Ik hoop dat de nieuwe site niet meer witruimte, en geen grotere kopjes zal bieden, oa ivm mobiel en tablet.

 19. René

  Hier nog een fan van deze site. Hij is inderdaad zeer informatief, prettig van toon en bijna verslavend. Heel af en toe maken jullie al eens een uitstapje buiten het stationsgebied. Dat mogen jullie van mij best vaker doen, bv wanneer er over het stationsgebied even weinig te melden valt. De naam van de website is er in ieder geval al geschikt voor. Hoe dan ook, ik hoop dat jullie nog lang doorgaan met deze website!

 20. Raymond v/d Hoven

  Ook door mij wordt de site regelmatig bezocht en vrijwel elk artikel wordt gelezen (ook de “doorlees”). En ik hoop zeker dat de site blijft doorgaan. Al het nieuws over het centrum bijeen en behoorlijk actueel. Ik ben zeker voor een crowdfunding (“Donker Utrecht” was ook een succes, en dat ging alleen maar over ansichtkaarten. Wie verstuurt die nog met al dat electronisch gedoe?) Misschien werken jullie er al mee samen maar mogelijk een fusie met http://www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=768 mogelijk? Hoef ik nog maar 1 site bij te houden in plaats van 2 ;-))
  Groet, en jullie weten het nu denk ik wel zeker: Vooral dooooooorgaan!!

  1. Auteur
   HB

   We merken dat veel volgers van SSC BU ook weten te vinden en wij checken op onze beurt regelmatig SSC…

 21. Gerald Jager

  Ik volg de ontwikkelingen in het Stationsgebied sinds 2012 op de voet en ben sindsdien een trouw bezoeker van de bouwputten zelf maar zeker ook van deze site, die het gebied toch op een veel kritischer manier benadert dan CU2030, dat slechts de feiten weergeeft. Ik verwijs anderen die interesse in het Stationsgebied tonen ook altijd graag door naar Bouwput Utrecht. Ik zou het van harte toejuichen als de site op deze manier verslag blijft dien van de ontwikkelingen in het Stationsgebied!

 22. Monique

  Klinkt misschien een beetje vreemd, maar ik bezoek de site meestal in de nacht als ik niet kan slapen. Even wat verhaaltjes lezen over de ontwikkelingen vind ik erg interessant. Heb soms niet altijd een beeld bij bepaalde plekken, maar dat komt omdat ik nog niet lang in Utrecht woon. Ik kijk ook graag ter plaatse naar de vorderingen. Vind niet alles even mooi worden in het centrum. Ik noem de geplande hov en het jaarbeursplein. Jullie site vind ik top. Ga zo door.

 23. Pieter

  Ik bekijk de website een paar keer per maand. Erg interessant om te lezen, als Utrechter en als techneut. Mooie foto’s staan er altijd op. Het mag verder wel wat kritischer wat mij betreft.

 24. r

  Bouw WTC in 2016, 19 verdiepingen,o.a. café, restaurant en fitness op de eerste 3 verdiepingen. Goed nieuws lijkt mij

 25. Patrick

  Beste Herbert en Rob,

  Ook ik neem dagelijks een kijkje op jullie site. Ik waardeer jullie artikelen en fotoreportages enorm. De research die jullie uitvoeren is een verdieping die ik geweldig vind. Om nog meer lezers te trekken zouden jullie artikelen over een groter gebied kunnen schrijven, zoals science park, maar dat betekend ook meer werk voor jullie.

  Ik merk dat ik niet geneigd ben om te betalen om de site in de lucht te houden. Ben benieuwd hoe andere lezers hierover denken. Ervan uitgaande dat een groot deel van de overige lezers hier ook zo over denkt, is het noodzaak om na te denken over hoe inkomsten te genereren. Uiteindelijk moeten jullie uren en (hosting-) kosten ook betaald worden. Nu hebben jullie al eens eerder laten weten niets te voelen voor advertenties op de site. Wellicht kunnen jullie nadenken op welke voorwaarden advertenties voor jullie wel levensvatbaar zijn. Sommige sites zijn mooi ingericht en zijn de advertenties niet storend. kijk eens naar wetransfer.com waarbij deze als mooie wallpapers ingericht zijn of zoover.nl waarbij alleen advertenties verschijnen als je op een volgende pagina klikt. Ik hoop dat jullie financiering kunnen vinden en dat jullie de geweldige artikelen blijven schrijven.

  Hartelijke groet
  Patrick

Reageer