Het OVT-dak is dicht

In Reportage door HB3 Reacties

OVTdak dicht

Tussentijds pannenbier? Beter pannenglühwein! De bouwers van Besix hebben het meest oostelijke deel van het dak – op een enkele plaat na – dicht. Daarmee heeft het golvende dak zijn maximale geprojecteerde ‘lengte’ bereikt van circa 240 meter (als we een schatting maken via het onvolprezen en razend actuele Open Street Map). Het vloeroppervlak is daarmee ongeveer zes keer het oppervlak van het oude station. Via dit gebouw worden straks niet alleen acht treinperrons bediend, maar ook twee busstations en de Uithoflijn. Het grote oppervlak biedt bovendien ruimte aan talloze winkels en een oost-westpassage, buiten het gebouw aan de noordzijde.

NHC dak dicht_BAM

NHC dak dicht

En zover is het dak van het nieuwe Radboudkwartier, ook dat ligt bijna dicht. Je ziet twee extra verdiepingen boven het plein van het voormalige Hoog Brabant en de voormalige winkel van Claudia Sträter. Op de foto is nog net een gedeelte van de eerste verdieping en de tweede verdieping te zien. Het volledige gebied waar voorheen de ronde koepel en de vierkante koepel naast Claudia Sträter zaten, gaat straks een grote winkel van H&M huisvesten.

Voor beide projecten geldt: met alle storm, regen, kou en sneeuw op komst kan men comfortabel beschut verder bouwen.

[Beelden in hires, met dank aan PV en BAM-nieuwsbrief.]

Reacties

  1. Michiel

    Wauw, prachtige foto weer. Fijn dat je ons vanaf deze positie van updates blijft voorzien 🙂

    Het wordt vaak gezegd, maar het is elke keer weer indrukwekkend om te zien hoe enorm groot de hal wordt.

Reageer