Klaar

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

StadskantoorNoordtorenFoto’s van de stad, genomen vanaf (nu nog) Neudeflat of (vanaf nu) Stadskantoor, vliegen ons op de twitters om de oren. En dat zal de komende tijd nog wel even voortduren. Zullen we 1 euro overmaken naar een goed doel naar keuze, voor elke foto van de Domtoren (in mist/met ochtendlicht/in onweer/met avondlicht/met luchtballon/met laserlicht/in vuurwerk/…), genomen vanaf het Stadskantoor dat op internet verschijnt? Vanaf maandag gaan drieduizend amateurfotografen met hun pas door de werkgever verstrekte smartphone los. Twitter is er klaar voor.

Voor BU liever een originele invalshoek. Deze bijvoorbeeld: de noordoosthoek van het gebouw. Genomen vanaf een fijn stukje publieke ruimte op 8 meter hoog, het rookbalkon van de ‘lagere ambtenaar’ en afhaalpunt voor de methadonclientèle. Ooit wordt dit het forum.

Vergeet de discussie over mooi of lelijk. Het witte gebouw met het wonderlijke stijve lijnenspel biedt Utrecht het derde visueel sterke icoon in enkele jaren, na TivoliVredenburg en Rabobank.

Drie sterren in de Volkskrant ‘gebouwrecensie‘. Voor wat het waard is.
JBPleinTrappen (2)

Reageer