Spoorvernieuwing

In Reportage door HB2 Reacties

012-3
Afgelopen donderdag begon Besix met het leggen van het laatste stuk stationsvloer. Een dag later lag het op zijn plek. Nu is goed te zien wat de definitieve afmetingen van de OV-terminal gaan worden. De platen zijn zo groot dat één plaat precies op een vrachtwagen past. Vanaf transport worden ze direct op hun finale plek getild door een mobiele kraan.
020-1
Op de tweede foto kun je goed zien dat het golvende dak zich verder naar het oosten uitbreidt. Iedere dag worden er nieuwe spanten gemonteerd tussen de dragers. Ook de rode staalconstructie voor de winkels in het station breidt stevig uit. Geen bouwvak voor deze bouwers.
Vandaag is ProRail begonnen een grote slag te maken in de vernieuwing van spoor en wissels. Dit gaat een week door, tot 17 augustus. Veel hinder voor reizigers. Maandag persconferentie en hopelijk ook wat verse luchtfoto’s waarop de veranderingen te zien zijn.

Reacties

  1. rcp030

    Volgens mij is er echt niemand die op dit moment ook maar een voorstelling kan maken van hoe mega groot deze hal word.

    kan niet wachten tot het af is…

    1. William

      @rcp030: je hebt helemaal gelijk. Ik probeerde het mezelf voor te stellen toen ik vorige week door het nieuwe gedeelte liep aan de oostzijde. De dakgolf lijkt straks echt eindeloos lijkt me. Ben erg benieuwd hoe het aanvoelt straks!

Reageer