Gamma Oudenoord verliest kort geding

In Nieuws door HB5 Reacties

Gamma heeft het kort geding tegen de Zijdebalen-eigenaren verloren en moet op 15 juli vertrokken zijn van het terrein aan de Oudenoord. Aldus heeft de Utrechtse rechtbank vandaag gevonnist. Hiermee valt ook het doek voor de laatste gebruiker van het terrein. Kytopia heeft inmiddels onderdak gevonden in het oude Tivoli.
Eerder hebben we hier een pleidooi gehouden om een dergelijke bouwmarkt voor de binnenstad te behouden. Misschien was het geen superwinkel, maar dit is een verschraling van het aanbod. Je moet steeds verder naar de stadsrand voor een fatsoenlijk dhz-aanbod. De gemeente mag daar wat meer actief op sturen.
Voor de ontwikkelcombinatie Zijdebalen staat er nu niets meer in de weg om met de voorbereidingen te beginnen. Alles gaat plat, op een woonhuis met monumentenstatus aan de Zeedijk en het karkas van de bakkerij na. Wanneer dat gaat gebeuren is niet bekend. Het vonnis.

 

Reacties

  1. Jeroen

    Natuurlijk gaat alles plat. Er zou in Utrecht eens iets bedacht worden waardoor bestaande bebouwing wordt ingevoegd in de plannen. Blijkbaar is dat een onmogelijkheid. Nu gaan ze dus een wijkje bouwen ‘zoals’ de oude grachtbebouwing en slopen daarvoor eerst de oude huizen aan de gracht…

  2. Nico uit Loenen

    Ik heb het als oud (ondiep)bewoner van Utrecht helemaal gehad met die verschrikkelijke bouwput en zogenaamde “ontwikkeling” in en rond het centrum. Wat een zieke toestand als gevolg van investeerders die mijn Stadsie helemaal afbreken en er gewoon “moderne” hoogbouw bagger voor in de plaats poten, met dank aan de banken. Jammer dat de gamma verdwijnt, inderdaad, niet de beste maar wel voor vele doe het zelvers jaren een handige plek om spullen en materiaal te kopen. Foei gemeentebestuur dat dit zomaar kan. Sterkte daar in Utrecht.

  3. Nico uit Loenen

    Als ik het niet dacht, de eigenaren van Wijnen en Hurks beiden gefinancierd door Rabo bouwfonds, feitelijk de eigenaar dus.

Reageer