Beat

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

Fake

Was dat nou handig om een week voor de grand opening van TiVre met een brief over lekkende zalen te komen? Je weet namelijk dat de media (en de politiek) er bovenop zullen springen.

8man

Misschien was het de beste keuze van twee kwaden. Beter nu dit zelf vroegtijdig naar buiten brengen dan het overlaten aan de social media, midden in de festivalweek. De directeur probeert het probleem te downplayen, niet alleen op twitter, ook in het artikel in de VK van vandaag:

Directeur Frans Vreeke van TivoliVredenburg wil niet dat de feestvreugde om ‘dit unieke prachtige gebouw’ net voor het openingsweekend wordt verpest. Je moet volgens hem ‘ongelooflijk goed luisteren’ in de kamermuziekzaal om de popmuziekdreun te kunnen horen. Geen bezoeker zal er last van hebben, verzekert de directeur.

Een betrokken bureau zegt in datzelfde artikel over de kansen om het probleem op te lossen dit:

‘Wat meespeelt is dat de bassen in populaire muziek steeds zwaarder worden aangezet’, zegt onderzoeker Arnold Koopman van Level Acoustics. Het in akoestiek gespecialiseerde bureau onderzoekt hoe het geluid zich voortplant in dit gebouw. In augustus verwacht Koopman de belangrijkste antwoorden te presenteren. ‘Ik ben optimistisch over de kans dat dit probleem zonder hoge kostenposten kan worden opgelost.’

Hoe erg is het? Dat kunnen we zelf gaan ervaren vanaf komend weekend. Dus gaat allen naar Hertz en zet uw oren wijd open. Is het de beat van Insomnio, Great Minds, The Opposites of Reptide? Of de maag van uw buurman?

Reageer