Platform weg en erbij

In Nieuws door HB5 Reacties

003-2
Op deze foto’s kun je goed zien dat het stationsplateau a.k.a. taxiplatform nu helemaal weg is. Meer dan een paar hoopjes ijzer en gruis was het niet meer, enkele dagen geleden. Er is in de afgelopen weken gewoon doorgewerkt. De voorbereidende werkzaamheden voor de bouwplaats van de eerste fase Stationsplein Oost zullen nu snel beginnen.
Ook SKU en Besix hebben het druk met de vloer van fase 3 van het station. Dat is het deel tussen spoor 19, nieuwe Stadskantoor en de trappen van plein West. Zolang dat niet klaar en bruikbaar is, is het Stadskantoor eigenlijk onbereikbaar. Op de foto kun je goed zien hoe langzaam de verbinding wordt gemaakt van Stadskantoor en zijn omgeving. De keerzijde is er dat er nu een fenomenaal grote onderwereld wordt bij gebouwd voor bussen en expeditieverkeer. Hoe sociaal prettig en ‘grootstedelijk’ dat wordt moet nog blijken. Ook wordt er nog steeds gesleuteld aan de ontwerpen van de windbeschermende maatregelen in de buurt van de ingang van het Stadskantoor. Een goed beheersbaar klimaat zal een van de kritische succesfactoren zijn voor het daar te bouwen forum.
001-1
[foto’s: PV]

 

Reacties

Reageer