Fietsrechtzetter m/v

In Nieuws door HB2 Reacties

In maart 2008 schreven we bij wijze van serieuze 1 aprilgrap over de vacature Medewerker Fietsrechtzetting m/v. Wat schetst onze verbazing? Vijf jaar later blijkt wethouder verkeer Frits Lintmeijer deze baan te hebben gecreëerd en het werkt ook nog. Tja, dat konden we hem op een briefje geven: de fietsrechtzetter is een serieuze job en de effecten van zijn werk zijn groot, zo lezen we DeStadUtrecht. Rommel trekt rommel aan. Houd je de omgeving netjes en overzichtelijk, dan doen mensen ook meer moeite dat zo te houden.

Reacties

  1. Wim

    Als dat zo goed blijkt te werken, lijkt het me een mooie uitdaging voor mensen in de bijstand, onder het motto iets terugdoen voor de gemeenschap. Helemaal niets mis mee.

    1. Steef

      Volgens mij onderschat je hoe vaak bijstandsgerechtigden al aan het werk worden gezet. Verder vind ik het woord ‘uitdaging’ onnodig positief klinken. Bij ‘uitdaging’ denk ik aan het volgende project, en niet aan een verplichting om lukraak neergekwakte fietsen van gehaaste forensen of studenten weer recht te zetten.

Reageer